Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
  • Elon Musk heeft voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen in zijn bedrijf Tesla verkocht om genoeg geld te hebben om Twitter over te kunnen nemen.
  • Dit is voorlopig zijn laatste verkoop en de topman koopt ook weer aandelen als de deal met Twitter niet doorgaat.
  • De waarde van de aandelen van Tesla zijn dit jaar 20 procent gedaald, maar zijn sinds het dieptepunt in mei wel weer in opmars.
  • Lees ook: Elon Musk wil Twitter nog steeds overnemen, als het bewijs levert voor het aantal echte accounts

Elon Musk heeft voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen in zijn bedrijf Tesla verkocht om genoeg geld te hebben om Twitter over te kunnen nemen. Zo bereidt de rijkste man ter wereld zich voor op een mogelijk verplichte koop van het socialenetwerkbedrijf, mocht de rechter besluiten dat Musk dat moet doen. De Tesla-topman was van plan om Twitter te kopen, maar wil daar tot onvrede van het platform van afzien. Een rechtszaak volgt op 17 oktober.

“In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de overname afdwingt én sommige investeerders zich terugtrekken, is het belangrijk om een noodgedwongen verkoop van Tesla-aandelen te voorkomen”, tweette Musk. Dit is voorlopig zijn laatste verkoop en de topman koopt ook weer aandelen als de deal met Twitter niet doorgaat, zo antwoordde hij op vragen van zijn volgers.

De meest recente verkoop van aandelen, die Musk op 5 augustus deed, is een van zijn grootste ooit. Ook volgt de verkoop vier maanden nadat Musk na een verkoop ter waarde van 8,5 miljard dollar had gezegd voorlopig geen Tesla-aandelen meer van de hand te doen.

De waarde van de aandelen van Tesla zijn dit jaar 20 procent gedaald, maar zijn sinds het dieptepunt in mei wel weer in opmars. Nu zijn ze 35 procent meer waard dan drie maanden geleden.

De Tesla-topman beëindigde zijn overnamepoging van het socialenetwerkbedrijf afgelopen maand, waar hij 44 miljard dollar voor over had, omdat hij meent dat er veel meer nepaccounts op Twitter zijn dan het bedrijf zegt. De 51-jarige ondernemer zei zaterdag dat de verkoop wel onder de originele voorwaarden kan doorgaan als Twitter met bewijzen komt over het aantal echte accounts dat de berichtendienst heeft.

LEES OOK: Twitter dwingt steenrijke vrienden van Elon Musk om te getuigen in de $44 miljard kostende rechtszaak