• De bitcoin kan zich opmaken voor een hernieuwde opmars, als aandelenmarkten nieuwe records neerzetten in de komende maanden.
  • Beursstrateeg Tom Lee van vermogensbeheerder Fundstrat gelooft nog steeds dat de bitcoin dit jaar het niveau van 125.000 dollar kan aantikken.
  • Lee denkt dat de terugval naar 30.000 dollar in mei de bodem kan zijn geweest voor de bitcoin in 2021.

Beursstrateeg Tom Lee van vermogensbeheerder Fundstrat blijft geloven in de wederopstanding van de bitcoin. In een maandag gepubliceerde analyse gaf Lee aan dat de belangrijkste cryptomunt nieuwe records kan neerzetten, als de aandelenmarkt het voortouw nemen  met een hernieuwde beursrally.

Lee houdt vast aan zijn prognose dat de bitcoin dit jaar naar een niveau van 125.000 dollar kan stijgen. Woensdag noteerde de bitcoin een niveau van 37.000 dollar.

Medio april bereikte de bitcoin een recordniveau van ongeveer 65.000 dollar. Vervolgens viel de cryptomunt in mei terug naar iets boven de 30.000 dollar.

Lee denkt dat de bitcoin aan het ‘uitbodemen’ is. Hij leidt dat onder meer af uit het gegeven dat de koers van de bitcoin nauwelijks meer reageert op negatieve berichtgeving.

Lees ook: De fameuze cryptohandelaar ‘Wolf of All Streets’ legt uit hoe hij vóór de hype speculeerde op de dogecoin –en geeft 2 tips voor ‘groentjes’ in de cryptomarkt

Op de aandelenmarkt hikken beursindices zoals de brede S&P 500-index en de Dow Jones-index tegen recente recordniveaus aan. "Als de S&P 500 een nieuwe all-time high bereikt, dan ligt het voor de hand dat crypto's ook op zoek gaan naar nieuwe records", aldus Lee.

Hieraan voegt Lee in zijn analyse toe dat nieuwe records voor belangrijke aandelenindices niet betekenen dat de bitcoin onmiddellijk naar het oude recordniveau gaat. Een "consolidatie" tussen de 35.000 dollar en 60.000 dollar is dan in eerste instantie waarschijnlijk, schrijft Lee.

"We zullen de bitcoin voor het eind van het jaar boven de 125.000 dollar zien uitkomen, maar zijn nog enigszins voorzichtig op de korte termijn. Zodra de bitcoin boven de 40.000 dollar noteert, bevestigt dat de stelling dat het niveau van 30.000 dollar de bodem is geweest in 2021", concludeert Lee.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Tesla bezit nog steeds 43.200 bitcoins – 5 experts leggen uit waarom dat een groot risico is voor aandeelhouders