Premium content ophalen
  • Een nieuw te lanceren cryptomunt, genaamd digau, claimt z’n waarde te baseren op echt goud dat gewonnen moet worden door de oprichter van de munt.
  • Maar experts zetten een hoop vraagtekens bij de man achter de token en zijn belofte om voor 6 miljard dollar aan goud te delven.
  • Oprichter Kent Swig werkte voor de lancering van digau samen met een mijnbouwbedrijf dat vorig jaar werd veroordeeld voor fraude.

Kent Swig is een voormalig vastgoedmagnaat uit New York die zijn carrière weer op de rails probeert te krijgen na een faillissement tien jaar geleden.

Gary Wayne Walters is een ondernemer met een flinke reeks strafrechtelijke veroordelingen aan z’n broek, omdat zijn laatste bedrijf op illegale wijze geld heeft geprobeerd in te zamelen voor een onbewezen COVID-19-kuur.

Wie zijn deze twee, vraag je je af? Swig en Walters zijn de oprichters van een nieuwe cryptomunt genaamd digau, waarvan ze claimen dat de token gekoppeld is aan echt goud dat gewonnen wordt uit mijnen in Californië, Nevada en Arizona. 

Premium content ophalen