• De ludieke cryptomunt dogecoin is in twee dagen tijd met zo’n 40 procent gestegen naar een niveau van bijna 0,43 dollar.
  • De stijging werd in gang gezet nadat cryptobeurs Coinbase dinsdag aankondigde handelen in de dogecoin mogelijk te maken via de applicatie Coinbase Pro.
  • De waarde van de dogecoin is sinds het recordniveau van begin mei bijna gehalveerd.

De ludieke cryptomunt dogecoin is in twee dagen tijd met ongeveer 40 procent gestegen, van een niveau van 0,32 dollar op dinsdag naar bijna 0,43 dollar op donderdag.

De stijging valt samen met de toevoeging van de dogecoin aan de applicatie  Coinbase Pro, een onderdeel van de cryptobeurs Coinbase.

Coinbase kondigde afgelopen dinsdag aan dat gebruikers van Pro de mogelijkheid krijgen om dogecoins aan hun rekeningen toe te voegen met ingang van donderdag.

Coinbase Pro is een gratis applicatie die bedoeld is voor meer ervaren cryptohandelaren, voorzien van geavanceerde grafieken en analytische mogelijkheden.

De dogecoin is nog niet beschikbaar via Coinbase.com of algemene apps van deze cryptobeurs. Daarover komt een aparte aankondiging.

Intussen heeft dogefan Elon Musk ook weer van zich laten horen. Techmiljardair Musk zond woensdag een tweet de wereld in met een plaatje van een Shiba Inu-hond die voor een computer zit, met de boodschap: “Ik kwam een foto van mezelf als kind tegen.”

Plaatjes van de Shiba Inu-hond worden gebruikt als meme voor de dogecoin. Mede door de hype op sociale media, gevoed door bekende persoonlijkheden als Musk, is de dogecoin dit jaar gestegen van minder dan een cent tot een piek van 0,73 dollar afgelopen maand. Daarna is de cryptomunt die ooit begon als een grap, ook weer fors in waarde gedaald.

Crypto-expert en miljardair Mike Novogratz denkt overigens dat de hype rond de dogecoin niet houdbaar is, omdat deze cryptomunt geen duidelijke functie of gebruikswaarde heeft.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Speculatie rond Shiba Inu Coin kan weer opleven, volgens technische analisten – andere experts waarschuwen voor gebrek aan inherente waarde