• In de VS stopten institutionele beleggers bijna 300 miljoen dollar in cryptobeleggingen. Ether was daarbij veel populairder dan de bitcoin.
  • Ook producten waarmee je in cryptomunten polkadot, cardano en ripple kunt beleggen, zijn relatief populair.
  • Sinds de start van dit jaar trekken beleggingsproducten voor de bitcoin nog wel het meeste geld aan.

Ether, de cryptomunt achter het Ethereum-netwerk, lijkt in de VS aan populariteit te winnen als beleggingsproduct, ten koste van de bitcoin.

Dat meldt analysebureau en vermogensbeheerder CoinShares in een nieuw maandrapport.

Hierbij heeft CoinShares gekeken naar de in- en uitstroom van institutioneel geld in beleggingsproducten voor cryptomunten in de VS. Het gaat dus niet om directe aankopen van crypto’s.

Volgens cijfers van CoinShares vloeide er in mei het meeste geld naar ether-beleggingen, te weten 148 miljoen dollar. Bitcoinproducten trokken ‘slechts’ 47 miljoen dollar aan.

De koersen van de bitcoin, ether en andere cryptomunten werden in mei omlaag geduwd door een massale verkoopgolf. Opmerkelijk hierbij was de daling van bitcoin tot onder de 32.000 dollar.

De prijs van ether bereikte zijn laagste punt van de maand op 23 mei, toen de koers terugzakte tot 1.737 dollar. De cryptomunt werd een week eerder nog verhandeld tegen meer dan 4.000 dollar.

Dat de bitcoin hard onderuit ging, kwam onder meer door berichten dat China het gebruik van cryptomunten aan banden wil leggen. Andere cryptomunten volgden in het kielzog van de bitcoin.

Lees ook: Bloedrode Eerste Pinksterdag op cryptomarkt: ether duikt onder de $2.000, bitcoin zakt naar $32.000

Koersdaling cryptomunten trekt vers geld aan

De crash op de cryptomarkt gaf voor institutionele beleggers in de VS aanleiding om op lagere niveaus in te stappen: in totaal staken deze partijen zo'n 300 miljoen dollar in cryptobeleggingen in mei, aldus CoinShares.

Bij het 'koopjesjagen' heeft ether dus de voorkeur gekregen boven de bitcoin. Daarnaast merkt CoinShares op dat beleggingen in cryptomunten zoals cardano, polkadot en ripple relatief veel geld aantrokken in mei. Net als ether zijn dit cryptomunten die gebruikmaken van een minder energieslurpend proces voor de verificatie van transacties op hun netwerken, vergeleken met de bitcoin.

Op jaarbasis trekken bitcoinproducten nog wel het meeste geld aan. Sinds de start van dit jaar is er in de VS voor 4,3 miljard dollar aan institutioneel geld naar bitcoinbeleggingen gevloeid, tegen krap 1 miljard dollar voor ether.

[activecampaign form=28]

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: