Een onderhoudsbedrijf heeft faillissement aangevraagd voor C&A, voor openstaande rekeningen van circa 30.000 euro.

Volgens het incassobedrijf dat de schuldeiser vertegenwoordigt, reageert de kledingketen niet op sommaties.

Het incassobedrijf verwacht dat C&A snel zal betalen, omdat het onwaarschijnlijk is dat de keten het op een faillissement laat uitdraaien voor 30.000 euro.

C&A erkent dat er onbetaalde rekeningen zijn en zegt daarover in gesprek te zijn met leveranciers.

Er is faillissement aangevraagd voor C&A door een bedrijf dat nog 30.000 euro tegoed heeft van de kledingketen.

Dat meldt Nu.nl. Het gaat om een bedrijf dat gespecialiseerd is in service en onderhoud aan elektrotechnische installaties. De naam is niet bekend.

Invorderingsbedrijf, dat deze schuldeiser vertegenwoordigt, zegt dat C&A niet heeft gereageerd op de sommaties. “C&A laat de facturen van onze klant – circa 30.000 euro – zonder enig bericht onbetaald”, aldus Invorderingsbedrijf tegen Nu.nl.

Over twee weken wordt de zaak behandeld door de Rechtbank Amsterdam maar Invorderingsbedrijf zegt dat het mogelijk niet zover komt. “Ik verwacht dat C&A snel zal gaan betalen. De vordering wordt niet inhoudelijk betwist en ik kan mij niet voorstellen dat C&A zijn winkelketen failliet laat verklaren voor dit bedrag”, aldus Joost Konings van Invorderingsbedrijf.

Problemen dreigen voor schuldeiser

De schuldeiser heeft faillissement aangevraagd omdat het in de problemen komt door de achterstallige betaling van C&A. Het bedrijf kan mogelijk eigen personeel en leveranciers niet betalen als de kledingketen niet snel met 30.000 euro over de brug komt.

C&A zegt in een reactie tegen Nu.nl dat het de faillissementsaanvraag nog niet binnen heeft. Een woordvoerder erkent dat er onbetaalde rekeningen zijn en dat de kledingketen hierover in gesprek is met leveranciers.

Lees meer over winkels tijdens de coronacrisis: