De koers van de bitcoin zakte afgelopen week weg, toen bleek dat Nobuaki Kobayashi, curator van de omgevallen cryptobeurs Mt Gox, sinds eind vorig jaar voor een bedrag van 400 miljoen dollar bicoins heeft verkocht.

De belangrijkste cryptomunt ter wereld kreeg een tik, toen beleggers zich realiseerden dat de curator van Mt Gox nog over een voorraad bitcoin ter waarde van 1.7 miljard dollar beschikt en die op de markt kan dumpen.

In verschillende berichten van gespecialiseerde bitcoinwebsites wordt echter gesteld dat de curator van Mt Gox tot ten minste eind september dit jaar geen bitcoins meer zal verkopen.

De volgende bijeenkomst met schuldeisers van Mt Gox vindt plaats op 18 september. NewsBTC meldde: “Velen hopen dat Kobayashi [de curator van Mt Gox, red] geen bitcoin meer kan dumpen op de markt, met het oog op de volgende rechtszitting over zes maanden.”

Dinsdagochtend veerde de bitcoin licht op, maar in de middag noteerde de cryptomunt weer vlak met een een koers van net boven de 9.000 dollar.

LEES hierop BUSINESS INSIDER alle details over het faillissement van Mt Gox en de gevolgen voor de bitcoin.

en

VOLG hier de koers van de bitcoin

(klik voor uitvergroting)

Lees ook op Business Insider