• Apple voert gesprekken voeren met meerdere fabrikanten die lidar-sensoren kunnen leveren voor een zelfrijdende auto, meldt persbureau Bloomberg.
  • Lidar is een technologie die de afstand tot een object of oppervlak bepaalt door middel van laserpulsen.
  • Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een voertuig, dat intern ‘Project Titan’ zou heten.

De geruchten over een auto van Apple blijven maar komen. Dit keer melden ingewijden aan persbureau Bloomberg dat de techreus is gesprek is met diverse fabrikanten over de levering van lidar-sensoren.

Lidartechnologie wordt bij zelfrijdende voertuigen gebruikt om de afstand tot objecten, mensen en andere voertuigen te bepalen. Ook enkele iPhone-modellen hebben lidar om diepte in te schatten.

Volgens Bloomberg praat Apple met diverse leveranciers. Ook zou het bedrijf van CEO Tim Cook intern al alle software hebben geschreven voor zelfrijdende voertuigen.

Maar een iCar hoeven we binnenkort niet te verwachten. Volgens bronnen van het financiële persbureau duurt het nog zeker vijf jaar voordat een Apple-auto op de markt komt.

De afgelopen maanden duiken er aan de lopende band berichten op dat Apple gesprekken voert met autofabrikanten voor de productie van een voertuig.

Het Zuid-Koreaanse Hyundai werd daarbij vaak genoemd. Begin februari verklaarde de autofabrikant dat er geen gesprekken worden gevoerd over samenwerking met Apple.

Ook het Japanse Nissan is in verband gebracht met Apple, maar ook zij ontkennen stellig.

Lees ook op Business Insider

Er wordt al jaren gespeculeerd over een auto van Apple. Het project voor elektrische auto’s van de Amerikaanse techreus zou de naam ‘Titan’ hebben en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt.

Gedurende een FBI-onderzoek naar een medewerker kwam in 2018 naar buiten dat er zo’n 1.800 mensen bij Apple werken aan dit geheime project.

Onlangs plukte Apple een topontwerper bij Porsche vandaan.

Lees meer over Apple: