Technologieconcern Apple werkt aan een elektrische auto. Dat meldden verscheidene buitenlandse media op basis van anonieme bronnen.

Apple zou een team van een paar honderd mensen op het geheime project hebben gezet, dat volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal de codenaam Titan heeft. Het ontwerp waaraan ergens in Californië wordt gewerkt, lijkt op dat van een minivan.

De leiding van het project zou in handen zijn van Steve Zadesky, die eerder aan het ontwerp van de iPod en iPhone meewerkte. Zadesky is een Apple-veteraan, maar was ooit werkzaam bij de Amerikaanse autofabrikant Ford.

Een woordvoerder van Apple weigerde tegenover het Amerikaanse persbureau Bloomberg commentaar te geven op de berichten.

Apple lokt werknemers van Tesla

Apple speelt al jaren met het idee om zelf een auto te ontwikkelen. Marketingtopman Phil Schiller van Apple verklaarde twee jaar geleden als getuige tijdens een rechtszaak over patenten tegen Samsung dat het bouwen van een auto al een gespreksonderwerp was nog voor de marktintroductie van de iPhone in 2007.

Andere technologiebedrijven uit Silicon Valley zijn er ook mee bezig. Google werkt aan een zelfrijdende auto en Tesla Motors is als producent van elektrische auto's inmiddels een gevestigde naam. Meer dan 150 werknemers van Tesla werkten eerder voor Apple.

Op zijn beurt zou Apple proberen werknemers van Tesla binnen te halen door ze onder meer hogere salarissen aan te bieden, vertelde oprichter en topman Elon Musk onlangs tegen Bloomberg. "Apple probeert heel hard om te werven van Tesla," zei hij. "Maar tot nu toe hebben ze eigenlijk heel weinig mensen geworven."

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl