De nieuwe iPhone 12 ligt waarschijnlijk in oktober in de winkel. Apple verlaagt dan normaal gesproken de prijzen van oudere modellen.

De iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone XR werden vorig jaar 150 euro goedkoper nadat Apple de iPhone 11 presenteerde.

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, wacht dan nog een paar maanden. Dan heb je meer keuze en ben je misschien ook nog voordeliger uit.

Ben je een iPhone-fan en toe aan een nieuw toestel? Wacht dan nog even en koop over enkele maanden pas een nieuwe. Dan heeft Apple normaal gesproken de iPhone 12 aangekondigd en worden oudere modellen in prijs verlaagd.

Sinds 2012 onthult Apple elke september nieuwe iPhone-toestellen. Dit jaar is de levering met enkele weken vertraagd, maakte het bedrijf onlangs bekend. Vermoedelijk liggen de nieuwe iPhones in oktober in de winkel. Mogelijk wordt het zelfs november.

Zoals gebruikelijk zijn er volop geruchten over de iPhone 12. Er komen mogelijk vier varianten: een 5,4-inch iPhone, twee 6,1-inch modellen en een 6,7-inch iPhone. Ze hebben naar verwachting alle vier OLED-schermen en ondersteuning voor 5G.

Ook zou Apple het design van de iPad Pro met vlakke zijkanten toepassen op de iPhone-reeks. Daarmee keert het geliefde ontwerp van de iPhone 4 terug.

Lees meer: Apple komt dit najaar met de iPhone 12 – dit is alles wat we nu al weten

Misschien heb je geen interesse in de nieuwste iPhone, omdat de nieuwe functies je niet aanspreken. En er is natuurlijk het prijskaartje van meer dan duizend euro.

Als je toch toe bent aan een nieuw toestel, kun je eens kijken naar de oudere iPhone-modellen die Apple verkoopt. Maar wacht daarmee tot na de onthulling van de iPhone 12, want dan verlaagt Apple waarschijnlijk de prijzen. Zo werden de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone XR vorig jaar 150 euro goedkoper nadat Apple de iPhone 11 en iPhone 11 Pro presenteerde.

Loopt jouw toestel op z'n laatste benen, dan is de iPhone SE van 489 euro nu een goede keus. Daarmee haal je een toestel in huis waarmee je nog jaren vooruit kan.

Maar als je oude iPhone het nog even volhoudt, wacht dan even. Over een paar maanden heb je meer keuze en ben je misschien ook nog goedkoper uit.

Lees meer over Apple: