Zelfs al voordat Apple afgelopen september de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro presenteerde, werd er volop geschreven over wat het bedrijf van plan zou zijn in 2020.

De grootste vernieuwing voor dit jaar is hoogstwaarschijnlijk ondersteuning voor 5G. Daardoor zullen de verkopen van de iPhone flink stijgen, verwachten analisten.

Analist Dan Ives van Wedbush Securities denkt dat zo’n 350 miljoen iPhones aan vervanging toe zijn, schreef hij na de op 29 januari gepresenteerde kwartaalcijfers van Apple. In een in november gepubliceerd onderzoek van Strategy Analytics staat verder dat Apple in 2020 Samsung en Huawei zal verslaan in de markt voor 5G-smartphones, ook al hebben die Aziatische concurrenten al ver voor Apple hun 5G-smartphones gepresenteerd.

Waarschijnlijk zullen er meer grote veranderingen zijn bij de nieuwe generatie iPhones, zoals verschillende schermgroottes, een vernieuwd design en een nieuwe driedimensionale camera.

Bekijk hieronder wat we nu allemaal al weten over de nieuwe iPhones van Apple, die naar verwachting in september op de markt zullen komen.


Hoogstwaarschijnlijk zullen alle nieuwe iPhones 5G ondersteunen.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Op alle nieuwe modellen van Apple zal ondersteuning voor 5G komen, verwacht analist Ming-Chi Kuo die in het verleden heel vaak juiste voorspellingen heeft gedaan over nieuwe Apple-producten. In eerste instantie zei hij dat slechts twee van de smartphones van Apple die in 2020 op de markt komen geschikt zouden zijn voor 5G-netwerken, maar onlangs paste hij zijn voorspelling volgens 9to5Mac en MacRumors aan.

Lees ook op Business Insider


Ze hebben OLED-schermen.

Foto: Crystal Cox/Business Insider

Apple neemt mogelijk helemaal afscheid van LCD-schermen en zal alle nieuwe iPhones voorzien van OLED-schermen, voorspelt Kuo. Dat zou een belangrijke verandering zijn, want de afgelopen twee jaar rustte Apple de minst dure nieuwe iPhones zoals de iPhone 11 en de iPhone XR nog uit met een LCD-scherm. OLED-schermen zorgen voor een beter contrast en dieper zwart dan LCD-schermen, maar zijn ook duurder.


Er komen mogelijk vier verschillende versies van de nieuwe iPhone.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Er komen mogelijk vier varianten van de nieuwe telefoons van Apple, schrijft Kuo volgens 9to5Mac. Dat zou een strategieverandering betekenden ten opzichte van de afgelopen jaren. In 2018 en 2019 bracht Apple steeds drie verschillende modellen van de nieuwe iPhone uit.

Volgens Kuo komt er een 5,4-inch iPhone, twee 6,1-inch modellen en een 6,7-inch iPhone. Ze hebben naar verwachting dus alle vier OLED-schermen en ondersteuning voor 5G. Het 5,4-inch model en een van de 6,1-inch modellen hebben waarschijnlijk maar twee camera’s in plaats van drie. Dat zou betekenen dat deze modellen de opvolgers worden van de iets minder dure iPhone 11.

De voorspellingen van Kuo betekenen ook dat er geen 5,8-inch iPhone komt, een schermgrootte waar bezitter van een iPhone X, iPhone XS en iPhone 11 Pro wel gewend aan zijn.


De nieuwe iPhones zullen een verbeterde camera krijgen voor ‘augmented reality’.

Foto: Apple

Naast ondersteuning voor 5G en nieuwe schermgroottes, zal ook de camera een belangrijke verandering ondergaan. Apple wil de iPhones van 2020 volgens Bloomberg uitrusten met een krachtiger 3D-camera om ‘augmented reality’ beter uit de verf te laten komen.

De nieuwe camera zal worden aangedreven door een laserscanner en niet door puntprojectie, zoals Apple gebruikt voor Face ID in de camera’s van de iPhone X-familie. Behalve betere prestaties op het gebied van ‘augmented reality’ zal er ook meer diepte te zien zijn op foto’s die worden gemaakt met de nieuwe 3D-camera.


Er wordt hoogstwaarschijnlijk gebruik gemaakt van 5G chips van Qualcomm en Samsung.

Foto: Reuters

Qualcomm en Samsung zullen hoogstwaarschijnlijk de 5G-chips leveren voor de nieuwe iPhones, voorspelt Kuo. Dat is na de schikking tussen Apple en Qualcomm onlangs na een slepende juridische strijd niet echt een verrassing meer. Apple heeft in juli ook de modemtak van Intel overgenomen en met die deal van 1 miljard dollar kan de iPhonemaker zijn eigen modems gaan ontwikkelen.


Apple laat zich mogelijk inspireren door het ontwerp van de iPhone 4.

Foto: apple.com

Het nieuwe design van de iPhones in 2020 grijpt met een metalen frame mogelijk terug op dat van de iPhone 4, schrijft Kuo in een rapport dat in handen is van MacRumors. Volgens de analist zal Apple het ontwerp sowieso fors aanpassen dit jaar.


Mogelijk komt er een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Op de laatste topmodellen van Apple zat Face ID en geen Touch ID meer, maar mogelijk keert de vingerafdrukscanner dit jaar terug. Volgens analist Blayne Curtis van Barclays gaat Apple Touch ID inbouwen in het scherm van de nieuwe iPhones, schrijven MacRumors en Bloomberg.

Daarmee zouden de nieuwe iPhones op dat gebied directer kunnen concurreren met rivalen zoals de Samsung Galaxy S10 die al in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanners hebben.


Alle nieuwe features van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zullen waarschijnlijk terugkeren.

Foto: Crystal Cox/Business Insider

De iPhones van 2020 zullen waarschijnlijk alle nieuwe features van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro erven, zoals bijvoorbeeld camera-eiland met drie lenzen van de iPhone 11 Pro en de nachtmodus.

LEES OOK: Dit zijn de 7 beste smartphones ter wereld