• Apple-topman Tim Cook is al bijna 10 jaar CEO van de iPhone-maker.
  • Cook denkt dat hij over nog eens tien jaar niet meer aan het hoofd staat van de techgigant.
  • In een nieuw interview geeft Cook aan niet precies te weten hoe de toekomst van Apple eruitziet.

Tim Cook nam bijna tien jaar geleden het CEO-stokje over van Apple-icoon Steve Jobs. De visionaire leider van het techbedrijf overleed op 5 oktober 2011.

Het zijn voor Apple en Cook tien vette jaren geweest. Maar de topman verwacht niet in 2031 nog in het zadel te zitten van Apple, vertelt hij in een interview met The New York Times.

“Nog eens tien jaar? Waarschijnlijk niet”, zegt Cook. “Ik kan je vertellen dat ik me nu geweldig voel. 2031 is nog ver weg, maar tien jaar als CEO voelt nu al als een heel lange tijd. ”

Cook zit al meer dan twintig jaar bij Apple. Hij begon in de late jaren negentig, waar hij de dagelijkse activiteiten moest innoveren. Toen voormalig Apple CEO Steve Jobs in 2011 overleed, nam hij diens taken op zich en werd daarmee het nieuwe gezicht van Apple.

Sindsdien onthulde Cook nieuwe iPhones, Apple Watches en nog veel meer nieuwe producten.

tim cook jony ive iphones
Voormalig Apple-designer Jony Ive (L) en Apple-CEO Tim Cook op 12 september 2018 in Cupertino, Californië. Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Cook overzag de gigantische stijging in de waarde van Apple. De huidige beurswaarde van het bedrijf is net iets meer dan 2 biljoen dollar.

Wat Cook gaat doen als zijn tijd bij Apple voorbij is? Zelf lijkt hij het ook niet te weten. “Ik heb geen idee”, zegt hij in het Times-interview. “Ik houd zoveel van dit bedrijf dat ik me een leven zonder Apple niet kan voorstellen.”

Lees ook op Business Insider

Lees meer over Apple: