De iPhone zou over twee jaar een heel andere vorm kunnen krijgen.

Een opvouwbare iPhone wordt op zijn vroegst in 2023 verwacht, aldus Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De telefoon zou groter dan ooit kunnen worden — met een schermdiameter van 7 tot 8 inch — denkt Kuo.

Het belangrijkste product van Apple, de iPhone, zou er binnenkort heel anders uit kunnen zien. Een opvouwbare iPhone kan namelijk al in 2023 op de markt komen, meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Door de nieuwe vorm zou de opvouwbare iPhone een scherm kunnen hebben met een diameter van 7 tot 8 inch (17 tot ruim 20 centimeter), meldt MacRumors. Dat zou qua grootte overeenkomen met de iPad mini.

Ook uit andere rapporteren is gebleken dat Apple op zoek is naar opvouwbare schermconcepten. Het bedrijf heeft meerdere opvouwbare ontwerpen gepatenteerd, maar het is nog steeds onduidelijk of deze concepten ooit werkelijkheid zullen worden.

Apple heeft nog geen opvouwbaar apparaat aangekondigd. Vertegenwoordigers van het techbedrijf hebben niet gereageerd op verzoeken om hier commentaar op te geven.

Samsung, de grootste concurrent van Apple op het gebied van smartphones, heeft de afgelopen jaren al meerdere opvouwbare toestellen uitgebracht.

De meeste recente smartphone, de Samsung Galaxy Z Fold 2, kwam uit in september 2020. De opvouwbare smartphones van Samsung zijn voorzien van een flink prijskaartje. Deze toestellen zijn te koop vanaf 2.000 euro.

Als Apple een opvouwbare iPhone zou uitbrengen, dan zou deze een vergelijkbare prijs kunnen krijgen

Voorlopig lijkt het erop dat Apple nog aan het overwegen is of het überhaupt de moeite waard is om zo'n apparaat te gaan verkopen.

LEES OOK: Apple is naar verluidt in gesprek met meerdere lidar-fabrikanten voor een zelfrijdende auto