Apple-CEO Tim Cook is gesteld op zijn privacy en is wars van decadente uitgaven. De 57-jarige directeur is de enige persoon die een bedrijf ter waarde van 1 biljoen dollar leidt.

Desondanks is hij een stuk minder vermogend dan zijn collega’s bij bedrijven die minder omzet maken. Hij bezit ‘slechts’ 625 miljoen dollar (551 miljoen euro), terwijl Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, en Larry Page meerdere miljarden op hun bankrekening hebben.

Cook is de zoon van een scheepsbouwer en apotheker en heeft altijd gezegd dat hij niet gemotiveerd wordt door geld – en dat is te zien aan zijn gewoontes.


Tim Cooks vermogen werd vorig jaar door databedrijf Equilar geschat op circa 625,37 miljoen dollar (551,63 miljoen euro).

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Bron: TIME


Het overgrote deel daarvan bestaat uit aandelen en opties in Apple, die samen zo'n 622 miljoen dollar waard zijn. Cook zetelt ook in het bestuur van Nike, waar hij voor 3,4 miljoen dollar aan aandelenopties heeft.

Foto: Scott Olson/Getty Images

Bron: TIME


Zijn werkelijke vermogen is waarschijnlijk hoger, aangezien informatie over zijn vastgoedbezittingen, investeringen en contanten niet openbaar beschikbaar is.

Foto: Scott Olson/Getty Images

Bron: TIME


Voor zover we weten klokt Cook echter stukken lager in ten opzichte van andere techbazen. Jeff Bezos (Amazon), Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Google-moederbedrijf Alphabet) zijn allemaal tientallen miljarden 'waard'.

Foto: Chip Somodevilla/Getty

Bron: Forbes


Hoewel Apple het waardevolste bedrijf op aarde is, bestaat er maar één Apple-gerelateerde miljardair: Laurence Powell Jobs, de weduwe van mede-oprichter Steve Jobs.

Foto: Alexandra Wyman/Getty Images

Bron: Forbes


In 2017 verdiende Cook als CEO 3 miljoen dollar (2,65 miljoen euro). Een behoorlijke stijging ten opzichte van zijn eerste jaar, 2011, toen hij 900.000 dollar (790.000 euro) opstreek.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Bron: Apple-jaarverslagen in 2018 en 2012


De homoseksuele Cook is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Hij leidt een teruggetrokken leven - maar dit weten we over hoe hij zijn geld uitgeeft:

Foto: Mark Lennihan/AP

Bron: Business Insider, Quora, Time


Cook is opvallend zuinig, zijn tientallen miljoenen ten spijt. Hij koopt zijn ondergoed naar verluidt in de uitverkoop bij warenhuis Nordstrom.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Bron: Mashable


"Ik herinner mezelf er graag aan waar ik vandaan kom. Een sobere omgeving helpt daarbij - geld is geen motivator voor mij", zei hij.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Bron: Inside Apple


Cook woont in een huis in Palo Alto. Hij heeft ruim 200 vierkante meter waarmee zijn huis - in zijn kringen - een bescheiden 1,9 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) waard is. De huizenprijzen in Silicon Valley en het 'Bay Area' rondom San Francisco zijn gemiddeld hoger: 3,3 miljoen dollar, tegen een gemiddelde huizenprijs van 217.300 dollar in de hele VS.

Foto: Matt Dunham/AP

Bron: Cult of Mac, Fortune, Zillow


Veel tijd om daar door te brengen heeft hij niet: Cook is vaak op kantoor. Naar verluidt staat hij 's ochtends al op om 3:45 om te beginnen met mail lezen en beantwoorden.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Bron: Business Insider


Cook moet veel reizen voor zijn werk. Daarom stelde Apple een privéjet beschikbaar voor hem. Het bedrijf gaf daar vorig jaar maar liefst 93.109 dollar aan uit.

Foto: Emily Wang/AP

Bron: Apple-jaarverslag 2018


Maar als hij zelf op vakantie gaat, houdt hij het graag simpel. Hij gaat bijvoorbeeld graag naar het Yosemite National Park.

Foto: David Calvert/Getty Images

Bron: TIME


Een van zijn vakanties was in New York, waar hij zijn neefje meenam naar de New York Stock Exchange.

Foto: Stephen Lam/Getty Images

Bron: CNBC


Eén ding is zeker: Cook spendeert zijn vrije tijd het liefst aan fitness, wandelen en fietsen.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Bron: TIME


Elke ochtend gaat hij om 5 uur sporten. Maar niet in de sportschool van Apple, het liefst gaat hij gewoon buiten rennen of fietsen.

Foto: Drew Angerer/Getty Images

Bronen: Mashable, Business Insider


We weten ook dat hij de politieke campagnes van Barack Obama en Hillary Clinton gesteund heeft.

Foto: Jacquelyn Martin/AP

Bronnen: Fortune, NPR


Cook is van plan om te betalen voor het collegegeld van zijn neefje. Verder wil hij zijn vermogen doneren aan goede doelen na zijn dood. Hij wil zichzelf karakteriseren als 'het steentje dat de rimpelingen van verandering teweegbrengt in een vijver'.

Foto: Scott Olson/Getty Images

Bron: Fortune