• Voor de bouw van een eigen Apple Car zou de Amerikaanse techreus willen samenwerken met Hyundai-Kia.
  • Veel is echter nog niet duidelijk over de deal, omdat Apple geheimhouding nastreeft.
  • De Apple Car zou in 2024 in productie moeten gaan.

Techreus Apple zou samenwerken met autobouwer Hyundai-Kia bij de bouw van een elektrische auto onder de vlag van Apple.

Die wagen moet worden gemaakt in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Begin januari maakte Hyundai bekend in gesprek te zijn met Apple, maar de automaker trok die verklaring later weer in. Mogelijk na druk van Apple. De techreus staat erom bekend het liefst in stilte aan nieuwe projecten te werken.

Ingewijden zeggen nu tegen CNBC dat de Amerikaanse onderneming dicht bij een deal met de Koreanen is.

Er wordt al jaren gespeculeerd over een auto van Apple. Het project voor elektrische auto’s van de Amerikaanse techreus zou de naam ‘Titan’ hebben en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt.

Gedurende een FBI-onderzoek naar een medewerker kwam in 2018 naar buiten dat er zo’n 1.800 mensen bij Apple werken aan dit geheime project.

Onlangs plukte Apple een topontwerper bij Porsche vandaan.

De Apple Car zou in 2024 in productie moeten gaan, maar volgens bronnen rondom de gesprekken tussen Apple en Hyundai-Kia kan de auto ook langer op zich laten wachten.

Veel onduidelijk, want Apple treedt streng op tegen lekken

Veel is er nog niet zeker, ondanks de gunstige signalen staat het nog niet vast dat het komt tot een samenwerking met de Koreanen. Ook is niet duidelijk of Apple alleen met Hyundai-Kia spreekt of ook deals met andere automakers nastreeft.

In 2018 heeft Apple zijn personeel en leveranciers nog eens goed duidelijk gemaakt dat het juridische stappen zet bij het lekken van informatie over toekomstige plannen. Afgelopen jaar zou het bedrijf bijna dertig 'lekkers' hebben gepakt.

De mogelijke Apple Car wordt in de volksmond al als iCar geduid, maar ook over de uiteindelijke naam is verder weinig bekend.

Lees meer over Apple: