• De nieuwe AirPods (3e generatie) van Apple voegen zich bij de eerder uitgebrachte AirPods (2e generatie) en AirPods Pro.
  • De maandag aangekondigde AirPods zijn een verbetering ten opzichte van het oudere model, met een langere batterijduur en het zogenoemde Spatial Audio (ruimtelijke audio).
  • De AirPods Pro gaan nog een stapje verder met ruisonderdrukking en drie maten siliconen oordopjes.

Apple kondigde maandag de derde generatie AirPods aan. De nieuwe AirPods bieden een aantal belangrijke upgrades ten opzichte van de eerder uitgebrachte AirPods. Denk hierbij aan een betere batterijduur, ondersteuning voor ruimtelijke audio, IPX4-zweetbestendigheid en een nieuwe MagSafe-oplader.

De herziene AirPods-reeks bestaat nu uit drie modellen oordopjes: het instapmodel AirPods (2e generatie, 149 euro), de nieuwe AirPods (3e generatie) uit het middensegment (199 euro) en het topmodel AirPods Pro (279 euro). Apple verkoopt ook een AirPods-model voor over het oor, de AirPods Max (629 euro). Deze heeft een eersteklas geluid afgestemd op audiofielen. We laten dit product in de vergelijking buiten beschouwing.

Alle drie de in-ear AirPods maken gebruik van de H1-chip van Apple en zijn ontworpen om echte draadloze audio te bieden met Bluetooth 5.0-connectiviteit en naadloze koppeling met Apple-apparaten. Toch zijn er enkele opmerkelijke verschillen tussen elk model.

Om je te helpen beslissen welke AirPods voor jou geschikt zijn, hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken van elk model oortjes op een rijtje gezet.

Welk AirPods-model moet je kopen?

Elk AirPods-model is gericht op een iets andere koper.

De AirPods (2e generatie) zijn geschikt voor mensen die draadloos opladen, ruisonderdrukking, water- of zweetbestendigheid of ruimtelijke audio overbodig vinden. Ze zijn goed voor het luisteren van muziek, maar niet ideaal voor workouts of audiofielen die muziek willen horen met surround-achtige effecten.

We hebben de nieuwe AirPods van de derde generatie nog niet getest, maar dankzij de bijgewerkte specificaties zouden ze een goede optie moeten zijn voor kopers die een verbeterde audio-ervaring willen met IPX4-waterbestendigheid. Ze hebben echter geen ruisonderdrukking en maken geen gebruik van siliconen oordopjes.

Kopers die het niet erg vinden om extra te betalen voor de beste AirPods-ervaring moeten kiezen voor de AirPods Pro. Deze voegen actieve ruisonderdrukking toe en de mogelijkheid om drie verschillende maten oordopjes te gebruiken voor een betere pasvorm. Ze zijn prijzig voor 279 euro, maar tijdens de feestdagen zijn ze regelmatig te koop voor 200 tot 229 euro.

LEES OOK: Apple presenteert nieuwe MacBook Pro die draait op verbeterde eigen M1-chips