Air France-KLM houdt de recent in het leven geroepen prijsvechter Joon toch in de lucht.

Dat schrijft de Franse krant Les Echos, die zich baseert op uitlatingen van topman Ben Smith tijdens een bijeenkomst met vakbonden. Wel zal de budgetdochter de nodige veranderingen ondergaan.

Voor de toekomst van Joon liggen verschillende opties op tafel. Een definitieve beslissing zou door de leiding van de luchtvaartonderneming nog niet zijn genomen.

Eerder deden berichten de ronde dat Smith, die recent aan het roer kwam te staan bij Air France-KLM, de stekker uit Joon wilde trekken. De top van Air France-KLM zou volgens de Franse krant Le Figaro geen toekomst in het bedrijfsmodel van Joon zien.

Dat was tegen het zere been van bonden die bij een dergelijke stap een forse schadevergoeding eisen. De luchtvaartmaatschappij maakt gebruik van piloten, grondpersoneel en vliegtuigen van Air France, maar het cabinepersoneel heeft een eigen cao waardoor op die kosten wordt bespaard.

Overigens is dat cabinepersoneel goedkoper. Verder bespaart Joon door een relatief kleine en eenvoudige organisatie. De budgetdochter is opgericht als prijsvechter voor millennials en onder meer bedoeld om de concurrentieslag op lange vluchten aan te gaan met Golfmaatschappijen als Emirates en Qatar Airways.

LEES OOK: Vliegtickets zijn belachelijk goedkoop – zo duur zouden ze zijn als je btw, accijns en CO2-compensatie meerekent

Lees ook op Business Insider