Het aandeel van de Canadese telefoonmaker BlackBerry is maandag fors lager geopend, nadat bekend werd dat het geen koper heeft kunnen vinden.

Investeerder Fairfax Financial Holdings kon de benodigde 4,7 miljard dollar niet bijeen krijgen en ziet af van een bod. In plaats daarvan steekt het bedrijf samen met andere investeerders 1 miljard dollar in BlackBerry.

Daarnaast moet topman Thorsten Heins het veld ruimen. Hij wordt voorlopig opgevolgd door John Chen, maakte BlackBerry maandag bekend.

Kort na de openingsbel op Wall Street dook het aandeel BlackBerry 15 procent omlaag. Later herstelde de koers zich iets. Omstreeks 16.00 uur stond het aandeel 11,33 procent lager op 6,90 dollar.

Positieve stemming op de beurs

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger geopend. De positieve stemming van afgelopen vrijdag lijkt daarmee aan te houden. Beleggers wachten nog op de fabrieksorders, die een halfuur na opening van de markt naar buiten komen.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 15.657 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,3 procent tot 1767 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,3 procent tot 3932 punten.

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl