• Zihni Özdil heeft naar eigen zeggen flink verdiend door op het juiste moment in dogecoin te investeren.
  • Het voormalig GroenLinks-Kamerlid beweert nu financieel onafhankelijk te zijn.
  • Özdil heeft met zijn cryptowinst een villa op een tropisch eiland gekocht.

Een opmerkelijke tweet deze week van voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil. In reactie op een twitteraar die begon over wachtgeld, kon hij zich ogenschijnlijk niet meer in houden.

Özdil claimde financieel onafhankelijk te zijn door een goed getimede investering in dogecoin, de cryptomunt die ooit begon als een grap en in het voorjaar van 2021 recordhoogtes bereikte.

Aan de investering hield hij naar eigen zeggen een bedrag van zes nullen over. Özdil is dus miljonair, als we hem mogen geloven.

De historicus Özdil kwam in 2017 in de Tweede Kamer voor GroenLinks, nadat hij eerder partijleider Jesse Klaver hielp bij het schrijven van zijn boek. Twee jaar later botste Özdil met Klaver over het leenstelsel voor studenten. Ook probeerde hij volgens de partij stiekem een gesprek met Klaver op te nemen.

Özdil stapte uit de fractie en Tweede Kamer. Eind 2020 zegde hij zijn lidmaatschap van GroenLinks op.

Zihni Özdil stak zijn wachtgeld in crypto

Na zijn vertrek streek Özdil wachtgeld op. Dat bedrag, samen met zijn spaargeld, belegde hij onder meer in cryptomunten. "Stinkend rijk mee geworden", twitterde Özdil onlangs.

Quote besloot het oud-Kamerlid te bellen voor een toelichting. Tegenover het zakenblad bevestigt Özdil dat hij flink heeft verdiend aan dogecoin. Hij noemt geen exacte bedragen, maar beweert zijn vermogen te hebben verviervoudigd dankzij de investering in de cryptomunt.

In eerste instantie stak hij zijn spaargeld vorig jaar in een ETF-tracker van Rize die bedrijven volgt die zich bezighouden met medicinale cannabis. Dat was meteen een klapper, want hij verdubbelde zijn inleg.

"Toen was ik hooked", zegt Özdil tegen Quote. "Met een soort hyperfocus heb ik mij volledig verdiept in crypto en de domste beslissing van mijn leven genomen. Ik heb al dat geld dat ik met ETF's verdiend heb in dogecoin en ether gestoken."

Özdil vergelijkt dat met naar het casino gaan en alles op rood zetten. "Ik heb geluk gehad", zegt hij. Hij stapte op tijd uit nadat zijn inleg verviervoudigd was en kocht een villa op een tropische eiland. Daar wandelt en ontspant hij met zijn vader. Ook heeft hij nog een huis in Amsterdam.

Crypto's zijn voor Özdil een gepasseerd station. Te risicovol, zegt hij tegen Quote. Hij heeft zijn spaargeld nu weer belegd in de veiligere ETF's.

[activecampaign form=28]

Meer over crypto? Check dan ook eens deze artikelen: