Het Nederlandse HR-platform YourCampus heeft €2,7 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het groeigeld zal worden gebruikt om verdere expansie op de Europese markt mogelijk te maken. Op YourCampus kunnen werknemers zelf, aan de hand van het budget van hun werkgever, keuze maken uit hun secundaire arbeidsvoorwaarden om zo hun ideale baan samen te stellen.

Tot de geldschieters behoren investeringsmaatschappijen Newion en ROM inWest. Daarnaast nemen een aantal particuliere angel investors deel aan de financieringsronde, waaronder Kalo Bagijn, mede-oprichter van pensioenbank Brand New Day.

Werknemers die gebruikmaken YourCampus kunnen naast dergelijke voorwaarden kiezen uit voordelen en benefits in verschillende categorieën als welzijn, persoonlijk ontwikkeling, financieel welzijn en mobiliteit. Daarnaast kunnen werknemers ook zaken als de pensioenregeling, vakantiegeld- en dagen op andere manier laten inzetten.

Momenteel maken honderd bedrijven gebruik van het platform, dat nog geen jaar in de lucht is. De mogelijkheden van YourCampus passen volgens de oprichters van het platform bij de huidige arbeidsmarkt, waar bedrijven moeite hebben talent aan te trekken en te behouden. Zeker nu werknemers verschillende eisen hebben, afhankelijk van thuissituatie, leeftijd, cultuur en ambities.

Werkgevers kunnen alle personeelskosten op het YourCampus platform bijhouden en per werknemer en categorie een budget toewijzen, bijvoorbeeld een mobiliteitsbudget.

Het platform werkt samen met HR & payroll leveranciers zoals Visma Nmbrs, HiBob, Personio, Loket en AFAS, wat verdere integratie bevordert. Het bedrijf geeft aan de miljoeneninvestering te willen gebruiken voor verdere uitbreiding.

LEES OOK: Pensioenregeling veruit belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde, blijkt uit onderzoek