Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau gaan scheiden. Het glamourkoppel maakte dat dinsdag bekend via hun management.

“Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder-Cabau hebben besloten uit elkaar te gaan. Zij hopen op respect voor hun privacy. Beiden houden een voorlopige pers- en mediastop”, aldus het management tegen RTL Boulevard.

Het stel stapte in 2010 in het huwelijksbootje, met een groots feest in het Italiaanse plaatsje Castelnuovo Berardenga. De bruiloft zou in totaal 1,6 miljoen euro hebben gekost.

Huwelijk van Wesley en Yolanthe

In 2018 doken de eerste geruchten op dat de relatie van Wesley en Yolanthe in zwaar weer verkeerde. De twee waren nog maar nauwelijks samen gezien en leken te kiezen voor hun eigen carrière in plaats van het gezinsleven.

Nu is de breuk dus definitief. Voor de 34-jarige voetballer is het de tweede scheiding. Hij was eerder getrouwd met zijn jeugdliefde Ramona, die hij op zijn 21e het ja-woord gaf. Zij kregen samen een zoon, Jessey. In 2009 verbrak Sneijder het huwelijk.

De 33-jarige Yolanthe Cabau van Kasbergen had eerder een relatie met volkszanger Jan Smit. Daarvoor was ze samen met rapper Baas B.

Wesley en Yolanthe hebben een zoontje van drie jaar oud: Xess Xava.

En niet onbelangrijk: Wesley heeft meerdere tatoeages van Yolanthe laten zetten. Zo heeft hij op zijn rechterarm de trouwdatum met twee ringen staan en een kus van Yolanthe voorzien van de tekst: ‘Ik hou van jou, X Yolanthe.’ Gaat Wesley die nu weglaseren?

Huwelijk van Wesley en Yolanthe

Business Insider sprak in 2014 met tattooverwijderaar Philip Hofmeijer over de inkttekeningen van Nederlandse voetballers. Met zijn bedrijf Oud Suyt verwijderde hij destijds tatoeages bij mensen die erop uitgekeken waren.

Lees meer: Tattoos verwijderen? ‘Dat gaat Nigel de Jong een fortuin kosten’

Op verzoek beoordeelde Hofmeijer de tatoeages van onder meer Wesley Sneijder. Zijn ze makkelijk te verwijderen?

“Het kusje is een vrij lichte kleur rood. Dat zie je wel vaker met die kusjes”, aldus Hofmeijer. “Dat kan weleens lastig zijn. Donkere kleuren rood in van die old school tattoos zijn relatief makkelijk te verwijderen, makkelijker zelfs dan zwart. Maar dit soort lichte pigmenten rood is vaak gemengd met wit, en wit wordt grijs onder invloed van laserlicht. Dus dat kan een langdurig traject zijn.”

“Daarboven heeft Yolanthe kennelijk zelf geschreven ‘ik hou van jou’. Je ziet dat het een beetje geprutst is. De tatoeëerder zet daar een stenciltje op, het is een soort overtrekken. Met de naald eroverheen, lijkt mij hoor. Als ze het helemaal uit de vrije hand heeft gedaan, dat heeft ze het nog niet eens zo slecht gedaan. Het valt nog redelijk mee inderdaad, met een hartje boven de j. Nee, het is wel subtiel.”

“Als het alleen om die tekst en dat kusje gaat, zou het ongeveer 70 euro per behandeling kosten. Ik schat het op vijf à zes behandelingen. Het is niet superdik gezet. Voor Wesley ziet het er niet hopeloos uit, mocht het nog eens uit gaan met Yolanthe”, zei Hofmeijer in 2014 met een voorspellende blik. “Behalve dan dat de rest van zijn lichaam er ook helemaal onder zit.”

Want de voetballer heeft op zijn buik het hoofd van Yolanthe staan:

Huwelijk van Wesley en Yolanthe

“Wat bezielt zo’n jongen? Die barst van de centen en dan laat-ie door één of andere prutser de zigeunerkoningin op z’n zijkant zetten”, aldus de uitgesproken Hofmeijer. “Het ziet er niet echt uit als Yolanthe. Zo zonde vind ik dat. Ik bedoel, Yolanthe is best een mooie meid. Er is vast wel een portret van te maken. Maar dit… echt afschuwelijk.”

Dikke kans dus dat Wesley van de tekening af wil. Maar dat is niet in een middag gepiept. Tattoos weglaseren is een langdurig proces. Er zijn doorgaans 8 tot 12 behandelingen nodig en tussen elke sessie zit een periode van minimaal acht weken, aldus Hofmeijer. Voor een professioneel gezette tatoeage moet je daarom rekenen op een periode van twee à drie jaar.

Lees meer:

 

Bekijk ook: Ik probeerde het Beyoncé-dieet en raakte in 22 dagen bijna 7 kilo kwijt


 

Volg Business Insider Nederland ook op Instagram!