Juweliersketen Siebel verkeert in problemen en heeft vrijdag de deuren van alle 36 vestigingen gesloten. Ook de webshop is dicht.

Dit maakte de directie van Koninklijke Siebel Juweliers bekend.

Onduidelijk is nog of de keten een faillissement boven het hoofd hangt. “Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de juweliersketen en haar medewerkers”, aldus de mededeling van het bedrijf. Volgens FNV Bondgenoten werken er ongeveer 170 mensen bij Siebel.

Failliet of niet?

Een woordvoerder van het bedrijf ontkende eerder tegenover De Telegraaf dat het gaat om een faillissement. “De winkels zijn tot nader order gesloten.”

Niels Suijker, bestuurder bij FNV Bondgenoten, vermoedt dat het wel om een faillissement gaat. “Ik heb van een aantal leden gehoord dat er een curator is aangesteld. Maar ik heb de directie nog niet kunnen spreken. Het is even afwachten”, aldus Suijker.

Meerdere winkelketen failliet

Siebel is niet de enige winkelketen die financiële problemen kent. Consumenten houden de hand op de knip in tijden van crisis en de ketens hebben veel concurrentie van webshops.

Met name onder elektronicazaken heeft er een veldslag plaatsgevonden de afgelopen twee jaar. Onder meer It's Electronics, iCentre, Harense Smid en Block Electrostore gingen failliet.

Ook de kledingbranche heeft het zwaar. Ketens zoals Schoenenreus, House of Shoes en Henk.nl gingen bankroet. Daarnaast moesten Free Record Shop, Sabon, Oad Reizen en Expo faillissement aanvragen.

Siebel al ruim 100 jaar begrip in Nederland

Koninklijke Siebel Juweliers is al ruim 100 jaar een begrip in Nederland. Met 36 winkels door heel Nederland, een Mega Outlet in Amsterdam en een webshop is Siebel Juweliers voor vrijwel iedereen bekend.

De juweliersketen voert sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk. De eerste juwelierszaak van de heer A. Siebel opende op 30 maart 1912 de deuren aan de Weste Wagenstraat in Rotterdam. Op 30 maart 2012 bestond Siebel Juweliers precies 100 jaar. Anno 2013 is het de grootste juweliersketen van Nederland in het midden tot hoog geprijsde segment.

Siebel marktleider in trouwringen

Siebel is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van trouwringen en heeft een brede collectie horloges, sieraden en relatieringen: van klassiek tot modern.

Een aantal bekende merken die Siebel Juweliers voert zijn: Ti Sento, Pandora, Mi Moneda, Diamonde, Buddha to Buddha, Swarovski, Seiko, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Michael Kors, Guess, Raymond Weil en Frederique Constant. Daarnaast heeft Siebel ook een serie eigen merken: Isare by Siebel, Siebel Signature, Shape by Siebel en Rochemont.

Samenwerking met Aurum

Vorig jaar juni kondigden Siebel en juweliersgroothandel Aurum aan hun krachten te bundelen. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche.

Aurum, House of Jewels and Watches, ontwerpt, koopt en verkoopt sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgt Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden. Siebel Juweliers is vooral actief in de hoofdstedelijke gebieden, de partners van Aurum zijn buiten deze gebieden in de 'provincie' gevestigd.

Door de open en toegankelijke winkels en deskundig personeel is Siebel Juweliers meerdere keren bekroond door klanten als beste juweliersketen.

Bron: Z24/ANP

Lees ook

Winkel failliet: wat kun je als klant?

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl