Een hoge bestuurder van Beyond Meat is afgelopen weekend gearresteerd op verdenking van mishandeling. Operationeel topman Doug Ramsey van de fabrikant van vleesvervangers zou iemand bij een ruzie in de neus hebben gebeten.

Hij werd zondag na het betalen van een borgsom van 11.000 dollar vrijgelaten. Naast mishandeling wordt de 53-jarige Ramsey ook beschuldigd van het uiten van doodsbedreigingen, zo staat in rechtbankdocumenten.

De ruzie ontstond volgens de lokale nieuwszender KNWA/KFTA na een Americanfootballwedstrijd in Fayetteville in de staat Arkansas. Nadat een auto de terreinwagen van Ramsey had geraakt, zou de Beyond Meat-bestuurder kwaad zijn uitgestapt en een ruit van de andere auto hebben ingeslagen. Vervolgens sloeg hij de bestuurder en beet hij ook in diens neus.

Ramsey kwam in december over van Tyson Foods, een van ’s werelds grootste vleeswerkers. Bij dit bedrijf werkte hij zo’n dertig jaar. Ramsey en Beyond Meat hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

De maker van plantaardige burgers en worstjes heeft het op dit moment moeilijk. Vorige maand verlaagde Beyond Meat de omzetverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf schrapt daarnaast 4 procent van alle banen.

LEES OOK: Dit is de plantaardige optie voor de iconische burger van McDonald’s: de McPlant – hij is net zo rond, van erwteneiwit en tijdelijk in Nederland