De schoenenketens Pro Sport en Invito maken een doorstart met nieuwe eigenaren. Dat maakten de curatoren van het failliete moederbedrijf Macintosh dinsdag bekend.

Een groot deel van de winkelmedewerkers kan daardoor op een nieuw dienstverband rekenen, net als een deel van de werknemers op het hoofdkantoor en distributiecentrum.

Ook voor de formule Steve Madden is een koper gevonden, maar de verwachting is toch dat die merknaam verdwijnt. Omdat nog geen nieuwe afspraken zijn gemaakt met de Amerikaanse licentiegever Steve Madden, worden de drie betreffende winkels waarschijnlijk omgebouwd naar andere formules.

In totaal lijken opnieuw circa 65 winkels te zijn gered. Eerder vonden de curatoren al nieuwe eigenaren voor Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis.

Net als bij die transacties zijn over de verkoop van Pro Sport, Invito en Steve Madden geen financiële details naar buiten gebracht, maar hoeven de aandeelhouders van Macintosh niet op een opbrengst te rekenen.

Banen behouden

Macintosh werd eind vorig jaar failliet verklaard. Het bedrijf telde ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg, met ruim 5.000 werknemers.

Bij Scapino mogen na de doorstart 1.600 tot 1.800 van de 2.000 werknemers aanblijven, bij Brantano in België blijven naar verwachting alle banen behouden. Bij Manfield kan ongeveer de helft van de circa zeshonderd werknemers blijven. Bij Dolcis werden tweehonderd van de zevenhonderd banen gered.

Over de werkgelegenheid bij Invito en pro Sport werd dinsdagavond niets gemeld. Macintosh was niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl