De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers reageerden onder meer op positieve berichten over de Chinese economie. Ook verwerkten ze een aantal resultaten van toonaangevende bedrijven.

De leidende Dow-Jonesindex steeg in de eerste minuten van de handel 0,4 procent tot 17.119 punten. De bredere S&P 500 ging 0,4 procent omhoog tot 1982 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,5 procent hoger op 4439 punten.

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner stond in de schijnwerpers en steeg 16,1 procent. Time Warner wees onlangs mediamagnaat Rupert Murdoch de deur toen deze een overnamebod van 80 miljard dollar (59 miljard euro) deed.

Het aandeel van chipfabrikant Intel steeg 6,5 procent na goed ontvangen tweedekwartaalcijfers. Bank of America (min 1,7 procent) meldde dat het de winst in het afgelopen kwartaal fors heeft zien kelderen, vanwege juridische kosten die verbonden zijn aan de verkoop van hypotheekbeleggingen. Yahoo ging 3,8 procent onderuit na teleurstellende resultaten.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl