• CEO Elon Musk van Tesla kan binnenkort de eerste persoon ooit worden met een vermogen van 300 miljard dollar.
  • Musks huidige vermogen is 287 miljard dollar, 91 miljard dollar meer dan Amazon-oprichter Jeff Bezos.
  • Musk zag zijn vermogen in een dag met 36 miljard dollar groeien doordat de waarde van een aandeel Tesla maandag met 13 procent steeg.

Elon Musks vermogen kan binnenkort de 300 miljard dollar overschrijden. Als hem dat lukt, is hij de eerste persoon ooit die deze mijlpaal bereikt.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is het totale vermogen van de CEO van Tesla op dit moment ongeveer 287 miljard dollar – zo’n 91 miljard dollar meer dan Amazon-oprichter Jeff Bezos, die 196 miljard dollar waard is.

Musk heeft maandag meer dan 36 miljard dollar aan zijn fortuin kunnen bijschrijven, nadat de aandelen van Tesla met 12,7 procent stegen na de bekendmaking van een megadeal tussen de autoproducent en autoverhuurbedrijf Hertz.

Musk ontvangt aandelenopties uit een beloningspakket dat wordt uitbetaald wanneer Tesla bepaalde financiële mijlpalen bereikt. Tesla-aandelen zijn dit jaar razendsnel gestegen, met ruim 40 procent ten opzichte van de start van het jaar, wat het fortuin van Musk flink heeft gespekt de afgelopen tijd.

De 21 procent aan aandelen in Tesla die hij bezit, vormt het leeuwendeel van zijn fortuin, maar Musk heeft ook een minderheidsaandeel in zijn raketbedrijf SpaceX, dat hij in 2002 oprichtte. Het bedrijf werd, na een financieringsronde in februari, door investeerders gewaardeerd op 74 miljard dollar. 

De vermogensgroei van 36 miljard dollar maakt Musk niet alleen de rijkste persoon ter wereld, het is ook de hoogste groei van een persoonlijk vermogen dat de Bloomberg Billionaires Index ooit op één dag genoteerd heeft. Musk is nu meer waard dan autofabrikant Toyota, die een waarde van 284 miljard dollar heeft.

Lees meer over excentriekeling Elon Musk: