• Topman Elon Musk van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX lijkt in een tweet geruchten te hebben bevestigd dat hij in een tiny house woont op het terrein van SpaceX in Texas.
  • Het zou gaan om een tiny house van het bedrijf Boxabl, dat opvouwbare prefab huizen levert voor 50.000 dollar. Ze zijn ook te huur van 250 dollar per maand.
  • Musk zegt in zijn tweet nog een ‘gewoon huis’ te bezitten, maar dat landgoed staat inmiddels voor 37,5 miljoen dollar te koop.

Techmiljardair Elon Musk is de op een na rijkste mens ter wereld, maar woont naar eigen zeggen in kleine woning die ongeveer 50.000 dollar waard is.

In de tweet waarin Musk de geruchten over zijn tiny woonsituatie lijkt te bevestigen, zegt hij nog in het bezit te zijn van een ‘gewoon huis’ in de Bay Area van San Francisco. Maar dat landgoed staat inmiddels te koop voor ruim 37,5 miljoen dollar.

In de tweet, die een reactie is op een tweet van YouTuber Matt Wallace, schrijft Musk dat zijn hoofdwoning zich op het terrein van SpaceX bevindt, dat de naam Starbase draagt. Hij huurt de woning van SpaceX en kwalificeert het huis als “best wel awesome.”

Volgens de website Teslarati zou het gaan om een tiny house van het bedrijf Boxabl, dat opvouwbare, geprefabriceerde huizen levert. Elon Musk zou naar verluidt het 'casita' model in bezit hebben, dat van Boxabl gehuurd kan worden voor slechts 250 dollar per maand. Dit heeft een oppervlakte van zo'n 35 vierkante meter.

De eerste hints dat Elon Musk mogelijk in een Boxabl huis zou wonen, doken november vorig jaar al op in een video van de fabrikant van tiny houses over de unit die ze hadden gebouwd in Boca Chica, Texas. Het dorp waar het bedrijfsterrein van SpaceX zich bevindt.

Lees ook: Elon Musk wil een eigen stad bouwen rond het lanceerplatform van SpaceX in Texas

In de video zit een van de oprichters van het bedrijf in een tiny house, waarvan hij claimt dat dit is gebouwd voor "een zeer speciale klant in Boca Chica, die graag een Falcon 9 poster op de deur van het huis wilde hebben."

De oprichter vertelt in de video ook dat het bedrijf de huizen volledig kan personaliseren, maar gebaseerd op de beelden van de 'Starbase casita', lijkt het erop dat Musk voor het eenvoudige model heeft gekozen, dat vergelijkbaar is met een studiowoning.

Volgens Boxabl zijn de tiny houses van het bedrijf "extreem duurzaam", omdat ze gebouwd zijn met een speciale isolatietechnologie en gebruik maken van LED-verlichting. En omdat tiny houses minder land in beslag nemen, hebben ze over het algemeen een veel lagere impact op het milieu dan een normale woning.

Die duurzame boodschap resoneert met de doelen die Musk voor zichzelf heeft gesteld. In een vervolg-tweet schrijft hij "te werken aan duurzame energie voor de aarde met Tesla en de bescherming van de toekomst van het bewustzijn door het leven multiplanetair te maken met SpaceX. Ook kijk ik naar AI-risicobeperking met Neuralink & het oplossen van het verkeersprobleem met Boring."

Lees meer over Elon Musk: