Skiën in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk wordt deze winter weer een stukje duurder. De skipassen stijgen gemiddeld 4 procent in prijs.

Dat meldt Snowplaza.nl op grond van een inventarisatie van de prijzen van 130 skipassen voor gebieden in de Alpen in het komende seizoen. Een skipas voor de grotere gebieden is voor het eerste vrijwel overal duurder dan 200 euro.

In Zwitserland rijzen de prijzen de pan uit, maar dat is vooral debet aan de dure Zwitserse Franc. Was skiën in het kleine Alpenland al meer voor de welgestelden, met skipassen van een week voor 351 euro in het Zwitserse Zermatt, is het de vraag of de Zwitsers zich niet echt uit de markt prijzen.

In Oostenrijk, onder Nederlanders het populairste wintersportland, stegen de prijzen gemiddeld met 2,8 procent. Maar hier zijn de prijzen in het hoogseizoen in hele populaire gebieden wel fors omhoog gegaan. Een weekpas voor Saalbach-Hiterglemm-Leogang kost nu 245 euro, 5,2 procent meer dan vorig jaar.

Uitwijken naar Frankrijk en Italië is, als het om de prijs gaat, misschien zo gel nog niet. In Les Sybelles kost een skipas 216 euro. Val Gardena in Italië was al wel relatief duur, maar de prijsstijging van slechts 1,6 procent tot 256 euro valt weer mee.

Lees ook

Welke indoor skibaan is het best

Zo bezuinig je op je skivakantie

Genoeg van Tirol? Dit zijn pas exotische ski-oorden

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl