De Duitse elektronicaketen Saturn krijgt een plekje in warenhuizen van de Bijenkorf.

In de vestigingen van het warenhuisconcern in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam opent Saturn in de loop van dit jaar winkels. Dat maakten Saturn donderdag bekend.

De samenwerking wordt uitgebreid naar alle vestigingen van de Bijenkorf en online als de winkels een succes worden.

In de winkels, met de naam Saturn Connect, kunnen consumenten terecht voor smartphones, tablets, computers en televisies en mobiele- en datacontracten.

Saturn en Media Markt

Saturn is samen met Media Markt onderdeel van de Duitse beursgenoteerde detailhandelsreus Metro. Media Markt-Saturn sloot vorige maand een overeenkomst met winkelketen Phone House om in Nederland te gaan samenwerken.

Onderdeel van de samenwerking is dat Phone House, eigendom van de Britse beursgenoteerde retailer Carphone Warehouse, de telecomafdelingen gaat runnen in de 45 Nederlandse megastores van Media Markt en Saturn.

Het concept voor de winkels in de Bijenkorf is samen met Phone House ontwikkeld.

De Bijenkorf heeft begin dit jaar de filialen in Arnhem en Enschede gesloten. In het voorjaar van 2016 houden ook de vestigingen in Groningen, Breda en Den Bosch op te bestaan.

Het sluiten van deze 5 (winstgevende) vestigingen is onderdeel van een stategie om de overgebleven winkels naar ,,een internationaal topniveau'' te brengen, verklaarde topman Giovanni Colauto vorig jaar augustus. ,,De winkels krijgen allemaal het niveau van ons Amsterdamse vlaggenschip'', zei hij toen.

Naast Amsterdam gaat het concern verder met de winkels in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl