Reisblogger Sam Huang heeft er een sport van gemaakt om extravagante vliegtickets te regelen voor een paar honderd dollar.

Afgelopen kerst wist Huang een overnachting te regelen in de meest luxueuze vliegtuigcabine ter wereld: Singapore Airlines’ tweepersoonsbed. Een soort van kamer bestaande uit twee suites, meestal gereserveerd voor koppels.

“Van kreeft in kerstthema en een champagnediner in een exclusieve privéruimte tot alleen slapen in een tweepersoonsbed op twaalf kilometer hoogte. De kerstman achterna reizen was nog nooit zo leuk”, schrijft Huang op zijn reisblog TopMiles.

Huang’s vlucht in de eerste klasse van Los Angeles naar Sydney (met twee tussenstops van meerdere dagen) kost normaliter zo’n 15.000 euro als je ze als aparte vluchten boekt. Maar de blogger wist ze voor 450 euro te krijgen, plus 119.000 KrisFlyer-miles.

De truc was om ze als één vlucht te boeken. Hierdoor kon hij Tokio en Singapore bezoeken zonder dat hij voor de individuele vluchten hoefde te betalen. Business Insider wist te achterhalen dat Huang’s boekingsmethoden legitiem zijn.

Hieronder zie je een deel van Huang’s reis, van Singapore naar Sydney:


Na mijn fantastische verblijf in Singapore neem ik een taxi richting Changi Airport. We stoppen bij het exclusieve afzet- en incheckgedeelte voor passagiers die eerste klasse reizen.

Lees ook op Business Insider

Foto: Top Miles

Een piccolo neemt mijn tassen aan en ik word naar het incheckgedeelte voor eerste klasse-reizigers geëscorteerd.

Foto: Top Miles

Er is zelfs een kerstboom.

Foto: Top Miles

Als je bedenkt dat het inchecken hooguit vijf minuten duurt, is de hele ruimte nogal over the top. Ik krijg mijn ticket voor de ‘golden suites’ en ga richting de eerste klasse-lounge. Mensen die eerste klasse reizen met Singapore Airlines hebben hun eigen incheck- en paspoortcontrole.

Foto: Top Miles

Een lounge-medewerker verwelkomt me en brengt me naar mijn stoel. We lopen eerst langs de redelijk drukke businessclass-lounge, waar een medewerker met kerstmuts maaltijden uitdeelt.

Foto: Top Miles

De eerste klasse-lounge lijkt wel op de set van The Great Gatsby met zijn moderne en ruime ontwerp.

Foto: Top Miles

Maar dit is nog niet de eindhalte. We lopen verder door een deur naar de Private Room, een ruimte die alleen beschikbaar is voor passagiers die eerste klasse met Singapore Airlines vliegen.

Foto: Top Miles

Het hoogtepunt van de Private Room is het dinergedeelte met grote leren banken en een houten vloer.

Foto: Top Miles

Nadat ik een tafel krijg toegewezen, schenkt iemand direct een glas Piper Heidsieck Rare Millesime 2002 voor me in.

Foto: Top Miles

Ik besluit het geroosterde lam met groente te proberen.

Foto: Top Miles

Na het gerecht neem ik een snelle douche in de marmeren badkamer. Daarna ga ik terug naar het dinergedeelte om een tweede gerecht te bestellen.

Foto: Top Miles

Ik neem gesauteerde kreeft met een glas champagne.

Foto: Top Miles

Na mijn geweldige maaltijd, doe ik een dutje in een van de drie kleine private relaxruimtes achterin de lounge. Ik krijg wat kussens, dekens en meer champagne.

Foto: Top Miles

Ik word wakker als ik moet boarden, wens het personeel fijne feestdagen en ga naar de ‘king of jets’, de A380. De suite met lederen afwerking, ontworpen door de Franse ontwerper van luxe jachten Jean-Jacques Coste, blijkt in het echt langer en ruimer te zijn.

Foto: Top Miles

Aangezien we nog altijd op de grond staan, zijn de ramen en deuren open. Een steward stelt zichzelf voor en vraagt of ik nog een glas champagne wil. Singapore Airlines is de enige maatschappij die Krug en Dom Perignon aan eerste klasse-reizigers serveert. Sterker nog: Singapore Airlines biedt een champagneproeverij aan om erachter te komen welke van de twee het beste bij je past.

Foto: Top Miles

Aangezien ik die test al tijdens een eerdere vlucht heb gedaan, besluit ik met een glas Krug te beginnen. De steward schenkt het glas vol terwijl hij een dienblad vasthoudt, voordat hij het op mijn tafel zet. Later vertelt hij mij dat ze dit doen om ‘het ongemak voor de passagier te beperken’.

Foto: Top Miles

Ik krijg een toilettasje van Ferragamo, samen met een paar sloffen en een pyjama.

Foto: Top Miles

Al snel vertrekken we. De vier motoren van de A380 zijn verrassend stil. Ik kies als voorgerecht voor kaviaar en toast met knoflook.

Foto: Top Miles

Dit wordt opgevolgd door gebraden tonijn, die erg vers en lekker is.

Foto: Top Miles

Aangezien ik op een eerdere vlucht al de kreeft heb geprobeerd, besluit ik voor de biefstuk te gaan.

Foto: Top Miles

Daarna vraagt mijn stewardess of ik wil dat mijn suite wordt klaargemaakt om te gaan slapen. Ik vraag of het mogelijk was om het wereldberoemde tweepersoonsbed te proberen. Meestal is deze gereserveerd voor stellen. Tijdens mijn reis is het redelijk rustig in het vliegtuig, niet alle stoelen zijn bezet en dus wordt er een uitzondering gemaakt.

Foto: Top Miles

Mijn kerstwens komt uit! De hoofdsteward komt terug met het nieuws dat ze graag het tweepersoonsbed voor me willen opmaken. Je krijgt er zelfs een teddybeer bij!

Foto: Top Miles

Het voelt echt alsof ik in mijn eigen privékamer ben, met mijn eigen bediende slechts een druk op een knop bij mij vandaan.

Foto: Top Miles

Inmiddels is het rond middernacht en val ik al snel in slaap.

Foto:Top Miles

Een paar uur later vliegen we over Australië als ik wakker word. Ik besluit wat te spelen met het entertainmentsysteem. Alle suites hebben een 23-inch tv en Bose-koptelefoons met noise-cancelling.

Foto: Top Miles

Terwijl de zon opkomt op kerstdag, besluit ik de dag te beginnen met het speciale kerstvoorgerecht: gevulde kalkoen.

Foto:Top Miles

Al snel zetten we de daling in en kijk ik uit op de prachtige Australische kustlijn.

Foto: Top Miles

Het cabinepersoneel is het beste dat ik ooit heb gehad. Het is erg gezellig om met de leidinggevende te spreken, hij geeft me een paar tips over wat ik zeker moest zien in Sydney.

Foto: Top Miles

Duurde de vlucht maar langer. Maar ach, over een paar dagen zie ik een van de beroemdste jaarwisselingen ter wereld.

Foto: Top Miles

Bekijk ook de video die ik maakte over mijn luxe vlucht.

LEES OOK: De 7 goedkoopste Europese steden om in te wonen