Een 9-jarige jongen uit de Amerikaanse stad Baton Rouge in de staat Louisiana zag een zakenman aan voor een dakloze. Het jongetje gaf hem zijn laatste dollar zakgeld, meldde de lokale nieuwsorganisatie WBRZ.

De 42-jarige ondernemer en multimiljonair Matt Busbice had ’s ochtends gehaast zijn huis verlaten, nadat hij een brandalarm had gehoord.

Busbice ontdekte geen brand, ging naar een plaatselijke coffeeshop, bestelde iets en stapte toen naar buiten om zijn ochtendgebed te doen, zoals te zien is op de beelden van de beveiligingscamera.

Toen Busbice klaar was, kwam de 9-jarige Kelvin Ellis Jr. op hem af met uitgestoken hand, omdat hij dacht dat Busbice een dakloze was.

Kelvin zei: "Pardon, meneer, bent u dakloos? Want als dat zo is, heb ik hier een dollar". Tegenover WRBZ verklaarde het jongetje later dat hij niet veel geld bij zich had, maar dacht dat het de man kon helpen.

Miljonair met outdoor sportwinkels

Zakenman Busbice vertelde tegen de zender CBS News dat de gebeurtenis hem meer vertrouwen gaf in de mensheid, dan hij in lange tijd had gehad.

Als dank kocht Busbice ontbijt voor Kevin en koffie voor diens vader. Hij nam Kevin ook mee uit winkelen naar zijn sportwinkel BuckFeather en gaf hem 40 seconden de tijd om te kiezen wat hij wilde.

Busbice werd miljonair met een keten outdoor-sportwinkels en merken gericht op de jachtindustrie, aldus WRBZ.

"Als je geeft, krijg je eigenlijk meer terug", vertelde Busbice aan CBS News. "Als kind begreep ik dat niet. Als we die boodschap kunnen verspreiden, verandert alles."

LEES OOK: Superjacht en tegelijk een onderzeeër? Dit megaschip is voor miljardairs die zo rijk zijn, dat ze nooit hoeven te vragen hoe duur iets is