• Er zijn 15 “kleine, maar belangrijke” dingen die je over je partner moet hebben uitgevonden, als je een half jaar samen bent.
 • Dat zegt de Amerikaanse relatietherapeut Jeff Guenther in een TikTok-video die viral is gegaan.
 • In een andere viral video zegt Guenther dat het “oké” is om je tot een ander aangetrokken te voelen als je in een toegewijde, monogame relatie zit.
 • Lees ook: Ruzie of spanning op het werk? Met deze 7 tips kun je daar op een verstandige manier mee omgaan

Van iemands favoriete tv-programma tot zijn of haar beste vrienden: als je zes maanden samen bent, zou je een aantal dingen over elkaar moeten weten.

Dat zegt de Amerikaanse relatietherapeut Jeff Guenther, wiens TikTok-video over dit onderwerp afgelopen maand meer dan 4 miljoen views en 600.000 likes kreeg. 

Onder de gebruikersnaam @therapyjeff, deelde hij 15 “kleine, maar zeer belangrijke dingen” die je volgens hem over een partner zou moeten weten, als je zes maanden een relatie hebt. 

Dit zijn ze:

 1. Hoe wil je partner zijn/haar verjaardag vieren?
 2. Hoeveel tijd heeft iemand voor zichzelf nodig?
 3. Wat is het lievelingseten van je partner?
 4. Wat windt je partner op en brengt hem/haar in de stemming?
 5. Hoelang heeft iemand nodig om zich klaar te maken en de deur uit te gaan?
 6. Wat is het favoriete tv-programma van je partner?
 7. Wat is iemands meest controversiële mening?
 8. Wie is de beste vriend(in) van je partner en waarom?
 9. Welk familielid triggert je partner het meest?
 10. Wat maakt je partner onmiddellijk aan het lachen?
 11. Wat is zijn/haar grootste onzekerheid?
 12. Wat is de beste manier om je partner te steunen wanneer hij/zij gestrest raakt of van streek is?
 13. Wat wil iemand uiteindelijk van deze relatie?
 14. Wat is iets waar je partner graag geld aan uitgeeft?
 15. Wat is iemands grootste schuldgevoel?

De video heeft meer dan 2.600 commentaren van mensen die hun eigen eisen stellen en vragen toevoegen aan de lijst.

@therapyjeff

15 small but very significant things you should know about your partner 6 months in to relationship. #relationshiptips #love #datingadvice #mentalhealth #therapy #dating

♬ original sound - TherapyJeff

"Laat iemand om de vijf minuten een scheet? Als ik dit 22 jaar geleden geweten had, zou het een dealbreaker geweest zijn. En ik meen het", schreef een TikTok-gebruiker.

"Hoe er met woede wordt omgegaan. Ik wil bijvoorbeeld ALLEEN gelaten worden om het te verwerken & ALLEEN DAARNA praten. Dwing me niet om me open te stellen als ik nog niet weet wat ik voel", schreef een ander. 

Guenther, al 17 jaar praktiserend relatietherapeut, zegt tegen Insider dat de lijst met vragen "op zichzelf misschien dom of onbelangrijk lijkt, maar de vragen kunnen een intiem beeld schetsen van de persoon waarmee je een relatie hebt."

"Je zult hoogstwaarschijnlijk niet alle vragen kunnen beantwoorden, dus het is ook een leuke oefening die meer intimiteit creëert als je de lijst met je geliefde doorneemt", zegt hij.

Er was vorige maand ook de nodige ophef over een andere viral post op TikTok, waarin Guenther stelde dat het "oké" is als je je aangetrokken voelt tot iemand anders, terwijl je toegewijde monogame relatie hebt. 

"Als je je voorstelt hoe het zou zijn om een date te hebben met diegene of contact te hebben, dan is dat prima. Dat betekent niet dat je niet helemaal verliefd bent op je partner en is niet automatisch een rode vlag die er op wijst dat er iets mis is met je, of met de relatie waar je je in bevindt", zei hij in een meer dan 2,2 miljoen keer bekeken video.

"Je aangetrokken voelen tot veel verschillende mensen is heel natuurlijk en verdwijnt niet ineens bij toverslag als je verliefd bent op iemand. Er zijn heel veel aantrekkelijke mensen op de wereld en het is oké om af en toe te denken hoe het is om met hen te zijn", ging hij verder.

De video leidde tot een felle discussie, waarin veel mensen zijn standpunt veroordeelden. "Het normaliseren van je aangetrokken voelen tot andere mensen is de eerste stap op weg naar vreemdgaan", stelde iemand. "Wat eerst alleen in je gedachten gebeurt, zal uiteindelijk in het echte leven plaatsvinden."

Guenther zegt tegen Insider dat hij verrast was over hoeveel de video losmaakte. 

"Maar toen ik er wat meer over nadacht, begreep ik het wel. Het is heel bedreigend om je voor te stellen dat je partner zich aangetrokken voelt tot iemand anders. Ineens lijkt je relatie in gevaar. Juist daarom wilde ik benadrukken dat het gaat om een heel natuurlijk gevoel", zegt hij. 

Hij legde daarna in een nieuw TikTok-filmpje uit dat er groot verschil is tussen het voelen van enige aantrekkingskracht en je helemaal verliezen in die gevoelens.

"Als je niet kan stoppen met fantaseren over andere mensen, dan kan dat een probleem zijn", stelde Guenther. "Als je toegeeft aan die behoeften terwijl je een monogame relatie hebt, is dat natuurlijk niet oké."

LEES OOK: 9 manieren om direct aantrekkelijker te ogen als man of vrouw