Wilfred Genee geeft het eerlijk toe: hij heeft het een beetje onderschat.

In juni was daar ineens de aankondiging dat de presentator aan de slag zou gaan als CEO bij de JHB Group uit Schijndel. Bij het Brabantse familiebedrijf dat in 2002 is opgericht werken honderden mensen.

Het was een spontaan idee van Hans Brus, de grote man achter JHB Group die inmiddels met pensioen is. Hij vierde samen met Genee zijn verjaardag en deed het voorstel aan de presentator.

“Toen ik werd gevraagd zei mijn vrouw meteen: moet je doen”, zei een enthousiaste Genee destijds tegen het AD. “Ze zei: je bent duidelijk, kunt verwoorden wat er goed en fout gaat zonder persoonlijk te worden en bent oplossingsgericht. Ze heeft gelijk, denk ik. Ik kan mensen in hun kracht zetten.”

Maar een paar maanden later blijkt een baan als CEO toch lastig te combineren met zijn werk bij RTL en BNR. Genee moest drie à vier dagen op kantoor in Brabant aanwezig zijn en dat bleek onmogelijk.

"We dachten dat het wel in twee dagen kon", zegt Genee woensdag tegen Quote. "Een normale CEO werkt 60 uur per week, maar hoe moest ik dat doen met VI, BNR en de Europa League-uitzendingen? Ik wil mijn kinderen ook nog zien."

Genee kan zich nu weer volledig richten op zijn werk als presentator. Hij maakt nog kans op de Gouden Televizierring, die op 12 oktober wordt uitgereikt tijdens een gala in AFAS Live.

LEES OOK: 11 simpele manieren om punten te scoren bij je baas

MIS OOK NIET: Een Zeeuwse snackbarhouder voorkomt al 20 jaar dat fastfoodketen Wendy’s naar Nederland komt