Een opmerkelijke carrièreswitch: Wilfred Genee gaat aan de slag als directeur bij een Brabants familiebedrijf. De presentator van Voetbal Inside krijgt honderden werknemers onder zich bij JHB Group uit Schijndel.

“Toen ik werd gevraagd zei mijn vrouw meteen: moet je doen”, laat Genee weten aan het AD. “Ze zei: je bent duidelijk, kunt verwoorden wat er goed en fout gaat zonder persoonlijk te worden en bent oplossingsgericht. Ze heeft gelijk, denk ik. Ik kan mensen in hun kracht zetten. Dat is wat bij Voetbal Inside ook doe.”

Wilfred Genee: presentator en CEO

Genee gaat in eerste instantie een jaar proberen om zijn taken als CEO te combineren met zijn werk bij RTL en BNR. “Om uit te vinden of ik het kan en of we bij elkaar passen.”

JHB Group is opgericht in 2002 en bestaat uit vier bedrijven. Xemex levert software voor slimme meters, Liquix biedt oplossingen om prepaidtegoed op te waarderen, cateraar Vitam regelt onder meer de lunch voor de Belastingdienst en Brinvast is een vastgoedontwikkelaar met een focus op duurzaamheid.

In 2013, het laatste jaar dat JHB Group een jaarrekening deponeerde bij de Kamer van Koophandel, bedroeg de omzet van het bedrijf bijna 43 miljoen euro, met een winst van ruim een half miljoen euro.

Genee denkt niet dat hij de media-aandacht gaat missen, nu hij het komende jaar veel op kantoor zit. Maar hij wil de televisie nog niet vaarwel zeggen. "Ik denk dat ik best wel goed kan presenteren", zegt hij tegen het AD. "Ik heb het gevoel dat ik daar ook nog niet klaar mee ben."

LEES OOK: Een Zeeuwse snackbarhouder voorkomt al ruim 20 jaar dat fastfoodketen Wendy’s naar Nederland komt