• De aandeelhouders van het Amerikaanse Grubhub hebben ingestemd met een overname door het Nederlandse Just Eat Takeway van Jitse Groen.
  • De overname van Grubhub was al goedgekeurd door de aandeelhouders van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.
  • Door de samensmelting ontstaat het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China.

Vrijwel unaniem hebben de aandeelhouders van het Amerikaanse Grubhub gestemd voor de overname door branchegenoot Just Eat Takeway. De Nederlandse bezorggigant wordt daarmee een echte wereldspeler.

Begin deze maand maakte de bezorgdienst nog bekend dat er 14 rechtszaken van aandeelhouders tegen het bedrijf liepen die voor een betere deal moesten zorgen. Grubhub zou volgens die boze aandeelhouders belangrijke financiële gegevens en belangenconflicten van leidinggevenden hebben achtergehouden.

De overname van Grubhub was al goedgekeurd door de aandeelhouders van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Topman Jitse Groen twitterde donderdag slechts een emoji van de Amerikaanse vlag om de overname te markeren.

Belangrijk om de grootste te zijn

Met de deal die op 15 juni afgerond moet worden en volledig in aandelen wordt afgehandeld, is ongeveer 7,3 miljard dollar gemoeid. Grubhub werkt samen met ongeveer 300.000 restaurants. Daarvan zijn er meer dan 280.000 in de Verenigde Staten gevestigd.

Door de samensmelting ontstaat het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China. Jitse Groen heeft altijd gezegd dat op de markt voor onlinebestellingen van eten het belangrijk is om de grootste te zijn.

Een woordvoerder van Just Eat Takeaway sprak van "een belangrijke mijlpaal" nu de aandeelhouders van Grubhub groen licht hebben gegeven voor de overname die in juni vorig jaar werd aangekondigd.

"We zijn blij dat de aandeelhouders van Grubhub met overweldigende steun de aanbeveling van het bestuur over de combinatie met Just Eat Takeaway hebben gevolgd en de transactie goedkeuren", zei oprichter en topman Matt Maloney van het bedrijf uit Chicago.

LEES OOK: Jitse Groen richtte als ‘tamelijk luie’ student Thuisbezorgd.nl op, 20 jaar later is hij de bezorgkoning van de wereld – en miljardair