Het Amerikaanse bedrijf Nikola heeft een elektrische pick-up truck gepresenteerd die naar eigen zeggen een grotere actieradius heeft dan de Cybertruck van Tesla.

De pick-up truck van Nikola heet The Badger en heeft een variant die gebruik maakt van een combinatie van accu’s en waterstoftechnologie.

The Badger haalt op een volle lading volgens Nikola zo’n 965 kilometer met het model dat ook gebruik maakt van waterstof.

De Amerikaanse truckmaker Nikola presenteerde eerder deze maand een elektrische pick-up truck die moet concurreren met een model van de Californische fabrikant van elektrische voertuigen Tesla.

Nikola noemt zijn model The Badger. Deze pick-up truck heeft een speciale variant die gebruik maakt van accu’s én brandstofcellen die gevoed worden door waterstof.

Klanten krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor een model dat werkt met accu’s en elektrische aandrijving, of het model dat accu’s combineert met waterstoftechnologie. Het model dat ook gebruik maakt van waterstof heeft een actieradius van 965 kilometer. Dat is ongeveer 160 kilometer meer dan de actieradius van Tesla’s Cybertruck.

Lees ook: Hoe rijden auto’s van de toekomst? 9 alternatieven voor benzine en diesel die de CO2-uitstoot kunnen verlagen

Lees ook op Business Insider

Vanaf 29 juni kan The Badger besteld worden in de VS, aldus topman Trevor Milton van Nikola. De prijs van de pick-up truck is nog niet bekend. Eind dit jaar moeten de eerste exemplaren uit de fabriek rollen.

Bekijk in de slideshow hieronder meer details over The Badger van Nikola.

Dit is The Badger, de elektrische pick-up truck van Nikola die bijna 1.000 km haalt

LEES OOK: Je krijgt nu €2.000 subsidie als je een elektrische occasion koopt – zoveel geld ben je kwijt aan deze 26 modellen