• Streaminggigant Netflix wil naast series, documentaires en films ook videogames aanbieden.
  • Daarvoor heeft het bedrijf gamesveteraan Mike Verdu binnengehaald als manager. Eerder werkte hij onder meer bij Electronic Arts (EA) aan The Sims en games gebaseerd op de Star Wars-filmreeks.
  • Voorlopig is Netflix niet van plan de prijs voor een abonnement te verhogen, zo laat een ingewijde weten aan persbureau Bloomberg.

Netflix gaat naast series, documentaires en films ook videogames aanbieden. De streamingdienst heeft de komst van Mike Verdu aangekondigd als hoofd ontwikkeling van spellen op het platform. Eerder werkte hij bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor games bij Facebook.

De eerste videogames moeten voor het einde van volgend jaar al te spelen zijn op Netflix, tekent het Amerikaanse persbureau Bloomberg op uit de mond van een ingewijde. Voorlopig is het bedrijf niet van plan de prijs voor een abonnement te verhogen, zo laat de bron weten.

Voor Netflix is het zaak nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf is nog altijd marktleider in het streamen van series en films, maar krijgt steeds meer concurrentie van Disney+, Amazon Prime Video en HBO. Het aantal abonnees van Netflix groeit nog altijd, maar die aanwas dreigt te slinken.

Lees ook: Disney intensiveert strijd met Netflix: meer Marvel en Star Wars op Disney Plus – en prijs streamingdienst stijgt naar €8,99 per maand in Europa

Netflix zal zijn gamingteam de komende maanden gaan uitbreiden, schrijft Bloomberg. Dat blijkt ook uit vacatures op de website van de streamingdienst.

In Verdu heeft Netflix een veteraan uit de gameswereld gevonden. Bij EA werkte hij onder andere mee aan The Sims en games gebaseerd op de Star Wars-filmreeks. In dienst van Facebook werkte hij met ontwikkelaars om videospellen te maken voor Oculus-headsets, gebaseerd op virtual reality.

Netflix toont al jaren interesse in games

De nieuwe koers van de streaminggigant komt niet zomaar uit de lucht vallen. Netflix toont al jaren interesse in games. Zo biedt het series aan die op populaire spellen gebaseerd zijn, zoals de fantasyserie The Witcher en de animeserie Castlevania.

Ook heeft Netflix in het verleden geëxperimenteerd met interactieve films, zoals de Black Mirror-special Bandersnatch. Hierbij maken kijkers keuzes die het verhaal beïnvloeden.

Of het aanbieden van eigen spellen de streaminggigant in staat stelt te concurreren met games als Fortnite, die Netflix-topmannen Reed Hastings en Ted Sarandos beschouwen als concurrent als het gaat om tijdsbesteding van consumenten, zal moeten blijken.

LEES OOK: Netflix-hit ‘The Queen’s Gambit’ heeft van schaken als e-sport een miljoenenindustrie gemaakt met een grotere rol voor beroemdheden