Disney zet vol in op de strijd met Netflix en gaat streamingdienst Disney Plus verder uitbreiden.

De prijs van een maandabonnement van Disney Plus stijgt in Europa naar €8,99 in 2021.

Ook wordt het aanbod van series en films bij Disney Plus fors uitgebreid.

Entertainmentgigant Disney gaat scherper concurreren met Netflix door zijn streamingdienst Disney Plus te voorzien van meer films en series. Ook gaat de prijs omhoog.

Dat maakte Disney donderdag bekend.

Disney Plus heeft inmiddels bijna 87 miljoen abonnees wereldwijd. Het Amerikaanse entertainment concern mikt op 230 tot 260 miljoen abonnees voor Disney Plus in 2024.

Ter vergelijking: in het derde kwartaal van dit jaar had Netflix wereldwijd 195 miljoen betalende gebruikers.

Lees ook op Business Insider

Als onderdeel van Disney Plus introduceert het bedrijf in februari 2021 de dienst Star in een aantal internationale markten, met extra series en films van onder meer 20th Century Studios.

Ook verhoogt Disney de prijs van zijn abonnementen. In Europa gaat Disney Plus 8,99 euro per maand kosten in markten waar Star wordt geïntroduceerd. Dat is 2 euro per maand meer dan de huidige prijs van 6,99 per maand. Het jaarabonnement krijgt een prijs van 89,99 euro, tegen een huidig tarief van 69,99 euro.

De prijs van een abonnement voor Disney Plus komt hiermee dichter in de buurt te liggen van wat Netflix rekent. Bij Netflix varieert de maandprijs van 7,99 euro tot 13,99 euro, afhankelijk van het aantal gebruikers.

Nieuwe Star Wars-film en meer Marvel

Disney kondigde donderdag onder meer een nieuwe Star Wars-film aan die wordt gemaakt door de regisseur van Wonder Woman. Patty Jenkins zal Rogue Squadron regisseren, dat zich afspeelt in “een toekomstig tijdperk van het sterrenstelsel’. De volgende Star Wars-film moet voor Kerstmis 2023 verschijnen.

“Dit verhaal zal een nieuwe generatie starfighterpiloten introduceren, die hun vleugels verdienen en hun leven riskeren in een grensverleggende, supersnelle rit”, vertelde Lucasfilm-president Kathleen Kennedy tijdens de beleggersdag van Disney.

Jenkins plaatste op Twitter direct een video waarin ze een Star Wars-starfighterhelm droeg en naar een X-wing (een ruimteschip) marcheerde. Ze vertelde dat haar vader, die luchtmachtpiloot was, haar heeft geïnspireerd de film te maken. “Dus toen hij zijn leven verloor in dienst van dit land, wekte het een verlangen in mij op om al die tragedie en opwinding op een dag om te zetten in het maken van de beste gevechtspilootfilm aller tijden.”

Jenkins zal de eerste vrouw zijn die een Star Wars-film regisseert.

LEES OOK:  5 dingen die je wilt weten over Disney’s nieuwe CEO Bob Chapek, de verrassende opvolger van Bob Iger