Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro’s per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

Een basisabonnement van Netflix, waarmee gebruikers films en series op één scherm tegelijk kunnen bekijken, wordt 1 euro duurder en kost voortaan 8,99 euro per maand.

Wie op twee schermen tegelijk wil kunnen kijken, telt daar voortaan maandelijks 13,99 euro neer, in plaats van 11,99 euro. Het duurste abonnement – tot vier schermen tegelijk – kent de grootste prijsverhoging, met 3 euro tot 18,99 euro per maand.

Streamingdiensten verhogen prijzen abonnementen in Nederland

Bij Amazon Prime ging de abonnementsprijs vorig jaar oktober al omhoog van 2,99 euro naar 4,99 euro per maand. Disney+ verhoogde de prijs van een abonnement naar 10,99 euro per maand, in plaats van 9,99 euro.

Apple TV+ verhoogde vervolgens ook z'n prijzen met maar liefst 3 euro per maand. Een maandabonnement kost nu 9,99 euro.

De Nederlandse streamingdienst Videoland bleef niet achter en gooide vorig jaar ook de prijzen van z'n Plus- en Premium-abonnementen met 1 euro per maand omhoog. Het Plus-abonnement ging van 8,99 euro naar 9,99 euro en het Premium-abonnement van 10,99 euro naar 11,99 euro. De prijs van het Basis-abonnement bleef met 4,99 euro per maand ongewijzigd.

Met de prijsstijgingen hopen de streamingdiensten meer omzet te boeken en de winstmarge te verbeteren, waarbij het volgens de bedrijven achter de diensten vooral gaat om de marges.

Bij HBO Max zit er ook een prijsverhoging aan te komen. De dienst kondigde eerder deze week aan dat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni wordt opgekrikt van 7,99 euro per maand naar 9,99 euro per maand. Ook komt er daar een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premium-abonnement bij.

LEES OOK: Stijging van aantal streamingabonnementen jaagt vaste lasten Nederlanders op – prijsverhogingen worden makkelijk geslikt