• Michelle Gooris is een 27-jarige Nederlandse piloot. Ze heeft meer dan 224 duizend volgers op Instagram (@Dutchpilotgirl) en 186 duizend abonnees op YouTube.
  • Gooris wil laten zien dat iedereen piloot kan worden, als je maar hard genoeg werkt.
  • De influencer geeft tijdens de coronacrisis ook carrière-advies aan piloten, een beroepsgroep die zwaar getroffen is door de pandemie.

Toegegeven, de coronacrisis is geen goede tijd om piloot te willen worden. De opkomst van massatoerisme en prijsvechters haalde al de nodige glamour uit het vak (en het vliegen), omvallende luchtvaartmaatschappijen en een opleving van het aantal coronabesmettingen maken het niet aantrekkelijker.

Toch brengt de 27-jarige Nederlandse piloot Michelle Gooris met haar liefde voor het beroep iets van die glans terug. Voor en ook tijdens de huidige coronapandemie geven haar Instagram-posts en YouTube-video’s het pilotenvak weer een beetje sjeu. Tijdschrift Wired noemt de posts van Gooris op Instagram en YouTube lichtpuntjes tijdens de lange maanden van thuiszitten.

Het Instagram-account van de Nederlandse piloot en influencer, @dutchpilotgirl, heeft meer dan 224 duizend volgers. Op YouTube hebben haar 186 duizend abonnees haar video’s al bijna 12 miljoen keer bekeken.

Kijk mee naar het wonderlijke leven van Michelle Gooris:


Michelle Gooris is een 27-jarige piloot uit Nederland.


Ze begon op haar negentiende met haar pilotenopleiding bij de CAE Aviation Academy in Amsterdam.


Op YouTube deelde ze in 2014 met haar volgers haar eerste solo-vlucht.


Haar carrière ging in 2016 van start bij Ryanair.


Gooris staat bekend om haar puike werk-selfies vanuit de cockpit.


Ze werkte van 2017 tot eind 2019 voor de Spaanse chartermaatschappij AlbaStar.


Wanneer Gooris niet vliegt, geniet ze als toerist van de wereld


Tijdens de lockdown moest de Instagram-piloot ook aan de grond blijven en bracht ze tijd door in Amsterdam.


Ook al kon ze daardoor even niet pronken met de karakteristieke prachtige foto's van haar verre vakanties.


Haar duizenden volgers moesten het even doen met oude posts. Zoals deze waarin Gooris nog eens bewijst dat ze ook buiten de cockpit geen hoogtevrees heeft.


In juni vloog de influencer-piloot voor het eerst na drie maanden lockdown.


In de onzekere tijden van de lockdown deelde Gooris tips voor (beginnende) piloten om om te gaan met het verlies van hun baan.


Want Gooris wil met haar video's, Instagram-posts, boek en blog vooral mensen met vliegambities informeren en helpen deze waar te maken.


'Ik heb gemerkt dat er nogal wat misvattingen zijn over wat het betekent om een piloot te zijn', schrijft Gooris op haar blog Dutch Pilot Girl.


Gooris deelt daarom met haar duizenden volgers haar verhaal. Ze laat zien dat iedereen piloot kan worden, als je er maar hard genoeg voor wilt werken.


'Dit vakgebied draait om passie en de drive om hard te werken om je doelen in het leven te bereiken', schrijft ze.


En je leert ondertussen van Gooris ook hoe je het beste je bagage kunt inpakken en wat je mee moet nemen op een weekendtrip. Ook handig als je geen piloot wilt worden.


Lees meer over reizen en de luchtvaart: