De Stroopwafel McFlurry ‘goes USA’. McDonald’s voegt het toetje vanaf juni toe aan de menukaart in de Verenigde Staten, blijkt uit documenten die de Amerikaanse editie van Business Insider heeft ingezien.

De fastfoodketen introduceert enkele populair menu-items van de internationale kaart in het moederland. Zo kunnen Amerikanen komende zomer de Grand McExtreme Bacon Burger uit Spanje bestellen, net als een kipsandwich met tomaat en mozzarella uit Canada en frietjes met kaas en ham uit Australië.

Maar de meest enthousiaste reacties zijn er over de Nederlandse Stroopwafel McFlurry, een vanillesoftijs met stroopwafelkruimels en karamelstroop. “Stroopwafel McFlurry could be a game changer,” schrijft een fastfoodliefhebber op Reddit.

Stroopwafels zijn volgens de Amerikanen een ‘klassiek Nederlands dessert’ dat bestaat uit twee dunne wafels met karamelstroop ertussen. De Hollandse koeken zijn al jaren een hit in de VS, schreef Business Insider eerder.

Vorige jaar testte McDonald’s de Stroopwafel McFlurry en de Grand McExtreme Bacon Burger op 50 locaties in Florida. Dat deden ze ook met de BBQ McShaker-frietjes uit Maleisië en de McSpicy Chicken-sandwich uit Hong Kong, maar die hebben de landelijke menukaart uiteindelijk niet gehaald.

Business Insider heeft navraag gedaan bij McDonald’s over de plannen deze zomer met de internationale menukaart, maar kreeg als reactie slechts een kort “geen commentaar”.

Lees meer over McDonald’s: