• Formule 1-coureur Max Verstappen heeft een relatie met de Braziliaanse Kelly Piquet.
  • Haar vader en broer reden ook in de Formule 1 en haar ex-man was zelfs een teamgenoot van Verstappen.
  • Dit zijn vier dingen die je misschien nog niet wist over Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen.

Max Verstappen maakt dit seizoen grote kans om de wereldtitel in de Formule 1 te pakken. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing is in een fel gevecht verwikkeld met zijn Britse Mercedes-rivaal Lewis Hamilton.

De twee kemphanen kwamen op het circuit van Silverstone zelfs in botsing, waarbij de vraag rees of Hamilton over de schreef ging.

Verstappen verdient een riant salaris bij Red Bull. Als hij zich kroont tot wereldkampioen, maakt hij nog een extra financiële klapper:

Lees ook: Max Verstappen gaat lekker, ook financieel – dit kan hij verdienen als hij dit jaar F1-kampioen wordt

De 23-jarige Limburger krijgt volop steun van zijn vader Jos, die zelf actief was in de Formule 1. En ook zijn vriendin Kelly Piquet heeft meerdere links met de koningsklasse van de autosport. Racen is het 32-jarige Braziliaanse model namelijk met de paplepel ingegoten.

Dit zijn vier dingen die je misschien nog niet wist over Kelly Piquet:


Kelly Piquet komt uit een echt racegezin. Ze is de dochter van de Braziliaanse F1-legende Nelson Piquet.

Kelly's vader, Nelson Piquet, behoorde tot de beste Formule 1-coureurs ter wereld. De Braziliaan wist in zijn carrière 23 racen te winnen en werd driemaal wereldkampioen.

Naast zijn racesucces hield Piquet er een onstuimig liefdesleven op na. Hij heeft in totaal zeven kinderen bij vier verschillende moeders.

De moeder van Kelly is het Nederlandse model Sylvia Tamsma, waarmee Piquet nog twee andere kinderen kreeg: de oudste is Nelson Jr. en het jongere zusje van Kelly, Julia. Kelly is opgegroeid in Monaco en later Brazilië. Ze spreekt Frans en Portugees, geen Nederlands. Met haar moeder spreekt ze Engels.


Kelly's broer Nelson Jr. was ook autocoureur, maar zijn carrière eindigde opmerkelijk.

Haar oudere broer Nelson Jr. heeft ook relatief succesvolle racecarrière gehad. In 2006 wordt Piquet benoemd tot testrijder bij het F1-team van Renault en blijft dat tot 2008, als hij samen met Fernando Alonso het rijdersduo van de Franse autofabrikant mag vormen. Zijn seizoen start moeizaam, maar hij wordt met 19 punten toch de beste Braziliaanse debutant in de Formule 1 ooit.

In 2009 komt hij opnieuw uit voor Renault, maar behaalt dat seizoen geen enkel punt. Op 3 augustus wordt bekend dat het team geen gebruik meer van zijn diensten wil maken.

Piquet reageert met een open brief waarin hij een zware beschuldiging uit richting het Renault-team. Tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 moest hij van de teamleiding met opzet zijn auto crashen, zodat zijn teamgenoot Alonso de race kon winnen.

Renault noemt de beschuldigingen in eerste instantie een wraakactie van Piquet voor zijn ontslag. Later blijkt alles toch waar te zijn. Teambaas Flavio Briatore en hoofdingenieur Pat Symonds, die de opdracht gaven voor 'crashgate', worden ontslagen en zwaar gestraft door de internationale autosportbond FIA, al draait een Franse rechter de schorsingen later terug.

Piquet Jr. krijgt immuniteit voor zijn medewerking en wordt niet bestraft. "Sommige mensen vonden het raar dat ik geen straf kreeg in crashgate, maar in de realiteit ben ik het zwaarst gestraft van allemaal", zegt Piquet later over het incident. "Ik moet mijn carrière min of meer vanaf nul beginnen en me in elke serie waarin ik race verantwoorden."


Kelly Piquet is niet alleen model, maar ook columniste, socialmediamanager en wellness-coach.

Kelly is op 7 december 1988 in het Duitse Homburg geboren en heeft met haar beroemde ouders flink over de wereld gezworven. Zo bracht ze haar middelbareschooltijd door aan een kostschool in Engeland, haalde ze haar middelbareschooldiploma in Brazilië en vertrok ze vervolgens naar New York om internationale betrekkingen, politieke wetenschappen en economie te studeren.

Tijdens haar studie liep ze stages in de modewereld en besloot ze dat ze in die sector graag verder wilde. Ze wist vervolgens niet alleen een modellencontract binnen te slepen, maar ook banen bij grote merken zoals Bergdorf Goodman en de Latijns-Amerikaanse Vogue.

Ook schreef ze columns voor de Marie-Claire en heeft ze de socialemediakanalen van de Formule E hebben beheerd. Inmiddels is het oud-model gezondheid- en wellness-coach in Monaco.


Max is niet Kelly's eerste F1-liefde. Ze had eerder al een relatie met de Russische coureur Daniil Kvyat, een oud-teamgenoot van Max Verstappen.

Voordat in december 2020 bekend werd dat Max Verstappen en Kelly Piquet een relatie hadden, was de Braziliaanse naast haar modellenwerk ook bekend als de vriendin van de Russische Red Bull-coureur Daniil Kvyat.

Kvyat startte zijn carrière in de F1 op 20-jarige leeftijd in 2014 bij Scuderia Toro Rosso, het tweede team van Red Bull. Verstappen en Kvyat zijn dus al vrienden en collega's als de Rus in 2017 een relatie krijgt met de zes jaar oudere Piquet.

Het stel krijgt twee jaar later samen dochter Penelope, maar de relatie houdt geen stand. In maart 2020 gaan ze definitief uit elkaar.

Max Verstappen lijkt er, net als op de racebaan, vervolgens geen gras over te laten groeien. Direct na zijn breuk met Dilara Sanlik in oktober 2020 stapt hij op het vliegtuig naar Brazilië om het negen jaar oudere model te bezoeken.

Slechts twee maanden later maakt het stel hun relatie op Instagram bekend. Gelukkig zal de romance niet voor jaloezie zorgen in de Red Bull-garagebox. Kvyat verloor in 2020 zijn zitje in de Formule 1 en is nu reservecoureur bij Alpine.


Lees meer over de Formule 1 en Max Verstappen: