Lewis Hamilton is dit jaar voor de vijfde keer wereldkampioen geworden in de Formule 1. Een waanzinnig succes.

Hamilton verdient naar schatting zo’n 51 miljoen dollar per jaar, aldus zakenblad Forbes. Omgerekend gaat het om 45 miljoen euro.

Hamilton heeft ook niet te klagen over vrouwelijke aandacht en had dates met onder meer rapper Nicki Minaj en zangeressen Rihanna, Rita Ora en Nicole Scherzinger.

Niet heel verrassend voor een Formule 1-coureur: Hamilton heeft een waanzinnige autocollectie.

Bekijk hieronder de duurste, meest zeldzame en meest uitzonderlijke voertuigen waarin Hamilton rijdt.


De Brit Lewis Hamilton is in 2018 voor de vijfde keer kampioen geworden in de Formule 1.

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Zo ziet het 'uitzicht' van Hamilton er doorgaans uit, als hij aan het werk is. De cockpit van een Formule 1 auto biedt zeer weinig ruimte. Bestuurders zoeven met snelheden van meer dan 300 km per uur over het circuit. In 2018 heeft Hamilton een Mercedes F1 W09 EQ Power+ tot z'n beschikking. Maar dat is niet de enige auto waarmee hij zich vermaakt.

Foto:

bron: Instagram.


In 2002 haalde Hamilton z'n rijexamen en kocht hij z'n eerste auto: een tweedehands Mini Cooper. Al spoedig kreeg hij een Mercedes C 200 te leen via een autodealer, toen hij 18 jaar oud was. Z'n volgende aankoop was een Ferrari 599 GTO, een auto die Hamilton onlangs heeft verkocht.

Foto: Evo YouTube / AP Images

bron: Sunday Times: Driving.


Inmiddels kan Hamilton kiezen uit een reeks wagens, als hij niet in een Formule 1 bolide zit. Eén van de auto's uit z'n collectie is een zeldzame Pagani Zonda 760LH. Die gebruikt hij onder meer in Monaco, dat bekend staat om z'n haarspeldbochten. Overigens is Hamilton niet erg te spreken over deze auto. "De Zonda is een vreselijke auto", zei Hamilton ooit. "Het geluid is fantastisch, maar verder rijdt 'ie belabberd."

Foto:

Nog een plaatje van de Zonda.

en nog eentje:

bron: Super Cars of London and Autoblog.


Hamilton bezit ook een schitterende Shelby Mustang GT500 uit 1967. Zelf omschrijft hij deze auto als "schitterend", maar ook "een hoop rotzooi." Volgens Hamilton is de verflaag aan de buitenkant prima, maar "de rest is gewoon niet erg goed. Geen aanrader."

Foto:

bron: Autoblog.


In een interview uit 2017 met Formula1.com werd Hamilton gevraagd welke auto hij zou kiezen, als hij er maar ééntje mocht rijden. "Waarschijnlijk de Mercedes SL 300 Gullwing", zei Hamilton. Wellicht een goede keuze, maar laat dit nou net een model zijn dat Hamilton nog niet bezit.

Foto: YouTube / Hagerty

bron: Formula1.com and Autoblog.


Hamilton bezit drie auto's waarin hij zich door chauffeurs laat rondrijden: een Mercedes Maybach S 600, een Mercedes GL 63 en een Cadillac Escalade. Maar Hamilton zou graag nog een andere Maybach erbij hebben: de elektrische Maybach 6, met een topsnelheid van ongeveer 250 km per uur. Probleempje...het gaat om een concept car die nog niet daadwerkelijk is geproduceerd.

Foto:

bron: Instagram, AutoExpress, and Sunday Times: Driving.


Hamilton is dol op z'n Ferrari LaFerrari — daarvan heeft hij er zelfs twee. De ene is een witte LaFerrari Aperta, die een marktwaarde heeft van tussen de 2 en 9 miljoen euro. De andere is een klassieke rode Ferrari waarmee hij popster Justin Bieber meenam voor een ritje op Sunset Boulevard in Los Angeles.

Foto:

Bieber plaatste ook een foto op Instagram:

bron: Effspot, Sunday Times: Driving, and Instagram.


Hamilton rijdt nu voor Mercedes, maar was eerder coureur voor McLaren. Hij werd in 2015 gespot in de P1 supercar — een auto die één tot twee miljoen euro waard is. Natuurlijk tot grote vreugde van McLaren, die er meteen een pr-momentje van maakte. "Goed om te zien dat je nog steeds van McLaren houdt", tweette de automaker.

Foto:

bron: Twitter.


Aangezien Hamilton voor Mercedes rijdt, is het geen verrassing dat hij een Mercedes SLS AMG bezit. Die kocht hij in 2014. Geen standaard model natuurlijk. Hamilton verzekerde zich van flink wat extra pk's en heeft een exemplaar dat een topsnelheid van 315 km per uur haalt.

Foto: Lewis Hamilton

bron: Facebook and CarKeys.co.uk.


Hamilton reed ook in een Mercedes AMG GT R. "Het verbaasde me dat je daarmee de weg op mag", zei hij.

Foto:

bron: Mercedes and MSN.


De coureur bezit ook een Techart Porsche 997, een Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6 en een Shelby 427 Cobra uit 1966. Die laatste auto is hieronder te zien op de Facebook-pagina van Hamilton.

Foto:

bron: Facebook, Mercedes Blog, Hotcars.


Hamilton houdt niet alleen van auto's. Ook scooters vindt hij prima...in China.

bron: Instagram.


… en sneeuwscooters voor in de bergen…

Foto:

bron: Instagram.


… een MV Agusta F4 LH44 motor die opvalt in Monaco…

Foto:

bron: Instagram.


…een speedboot in Monaco…

Foto:

bron: Facebook.


… deze jetski waarmee je op zee uit de voeten kunt…

Foto:

bron: Instagram.


… en een helikopter, al zal hij deze waarschijnlijk niet zelf besturen.

Foto:

bron: Instagram.


En wat is een Formule 1-kampioen zonder z'n eigen privéjet? Een Bombardier Challenger 605. Hamilton zorgde voor rode lak, omdat hij wit te saai vindt. Hij wil wel graag dat gasten hun schoenen uitdoen als ze aan boord komen van het 13 miljoen euro kostende toestel.

Foto: Jimmy Kimmel Live / YouTube

Het zijaanzicht:

bron: Facebook.