• Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen zondag in botsing tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.
  • Hamilton tikte Verstappen op het achterwiel bij een inhaalactie, waarna de Nederlander op hoge snelheid de bandenstapels in vloog.
  • Coureur Scott Mansell analyseert de crash op zijn YouTube-kanaal en wijst een schuldige aan.

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 is nu echt ontvlamd. Mercedes-coureur Lewis Hamilton kwam zondag in de eerste ronde in botsing met zijn Red Bull-rivaal Max Verstappen.

De Nederlander werd aangetikt en vloog op hoge snelheid van de baan. Verstappen kwam met moeite uit zijn bolide en moest later naar het ziekenhuis voor een CT-scan. Hij bleek in orde.

Intussen werd de race herstart en ging Hamilton met de zege aan de haal, tot groot genoegen van het Britse publiek. De zevenvoudig wereldkampioen vierde zijn overwinning uitbundig. Dit tot ongenoegen van Verstappen, die vanuit het ziekenhuis de beelden bekeek. Hij noemde het juichen van Hamilton in een bericht op Instagram “onsportief” en “respectloos”.

Hamilton of Verstappen: wie zat er fout?

Al tijdens de race barstte de discussie los: liet Verstappen niet genoeg ruimte aan de binnenkant of probeerde Hamilton in te halen op een onmogelijk punt?

De wedstrijdleiding bestrafte de Brit met een tijdstraf van 10 seconden en wees daarmee een schuldige aan. Dat weerhield Hamilton er niet van om drie ronden voor het einde Ferrari-coureur Charles Leclerc te passeren en de overwinning te grijpen.

Anderen wezen met de vinger naar Verstappen, die instuurde terwijl hij wist dat Hamilton naast hem zat. Had de Nederlander minder agressief moeten verdedigen, wetende dat hij een riante voorsprong in het wereldkampioenschap had?

Lees ook: Red Bull laat een advocaat de crash tussen Verstappen en Hamilton onderzoeken

De Britse coureur Scott Mansell (geen familie van oud-wereldkampioen Nigel Mansell) analyseert de crash tussen Hamilton en Verstappen op zijn YouTube-kanaal Driver61, waar hij veel wetenswaardigheden over racen, inhalen en autobeheersing post.

Bekijk hieronder de video van Mansell, die vanuit het perspectief van een professionele coureur beoordeelt wie er fout zat bij het incident op Silverstone.


Lees meer over de Formule 1 en Max Verstappen: