• Topman Mark Zuckerberg van Facebook deelde maandag een foto van zijn nieuwe geiten genaamd Bitcoin en Max.
  • Cryptofans zijn sindsdien aan het speculeren geslagen over een mogelijke boodschap achter de namen.
  • Sommigen denken dat het een aanbeveling van de bitcoin is, anderen zien de benaming juist als een dreigement.

Vanaf het moment dat topman Mark Zuckerberg van Facebook een foto deelde van zijn twee nieuwe geiten en ze aan de wereld voorstelde als Bitcoin en Max, zijn cryptofans in de ban van de betekenis achter de namen.

De cryptogemeenschap lijkt de naam Bitcoin te zien als een steunbetuiging van Zuckerberg aan de digitale munt, maar er zijn meer theorieën.

Op social media werd er veelal verwezen naar de speculaties over een mogelijk aankoop van bitcoin door Facebook. De aankoop zou zijn opgedoken in de laatste kwartaalcijfers, maar is nooit een officieel bekendgemaakt.

Een groep cryptofans denkt daarom dat Zuckerberg een investering in de bitcoin zal aankondigen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Facebook later deze maand.

Is Zuckerberg een bitcoin-maximalist?

Anderen lazen meer in de post van Zuckerberg. "Vertelt Mark ons dat hij een bitcoin-maximalist is via de namen van zijn geiten?", tweette Anthony Pompliano, een bekende cryptobelegger. Bitcoin-maximalisten geloven dat de bitcoin de enige cryptomunt is die de huidige hype zal overleven.

Dit zou in tegenspraak zijn met de inspanningen van Facebook om een stabiele munt te ontwikkelen, genaamd diem, die later dit jaar getest zal worden. Diem zou gekoppeld zijn aan de dollar en gebruikt kunnen worden om goederen en diensten te kopen, meldde CNBC afgelopen maand.

Diem is een vernieuwde versie van libra, wat een wereldwijde, aan Facebook gekoppelde cryptomunt had moeten worden.

Overheden waren echter bezorgd over het effect op het mondiale monetaire systeem van één van de machtigste socialemediaplatformen ter wereld om een eigen cryptomunt te lanceren. Dat deed het libra-project al snel de das om. Facebook deed vervolgens de nodige aanpassingen en ligt naar eigen zeggen op koers om diem eind dit jaar te lanceren.

Er zijn ook minder vredelievende interpretaties van de namen van Zuckerbergs nieuwe geiten. Zo gaf de mede-oprichter van Facebook ooit aan dat hij alleen vlees eet van dieren die hij zelf heeft gedood. Mocht dit het lot worden van Zuckerbergs nieuwe geiten, dan is dat wellicht ook een minder goed teken voor de bitcoin.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Dogecoin dondert meer dan 25% omlaag na optreden van Elon Musk bij comedyshow ‘Saturday Night Live’