• De dogecoin is in de nacht van zaterdag op zondag met een kwart in waarde gedaald.
  • De daling werd in gang gezet tijdens een optreden van techmiljardair en dogefan Elon Musk bij comedyshow Saturday Night Live.
  • Tijdens de show meldde beleggingsapp Robinhood problemen met de handel in cryptomunten.

De ludieke cryptomunt dogecoin is in de nacht van zaterdag op zondag fors gedaald. De koersdaling begon tijdens een optreden van techmiljardair en fan van de dogecoin Elon Musk bij de Amerikaanse comedyshow Saturday Nicht Live (SNL).

Zondagochtend noteerde de dogecoin op 0,54 dollar, een verlies van 25 procent in een dag tijd.

De dogecoin begon in 2013 als een grap en was bedoeld om de cryptogemeenschap op de hak te nemen. Maar de afgelopen maanden is deze cryptomunt tot ongekende hoogte gestegen. 

Dit heeft mede te maken met een hype op social media, waar onder meer Tesla-baas Elon Musk regelmatig tweets de wereld instuurt over de dogecoin.

Deze week bereikte de dogecoin een absoluut record op 0,72 dollar, terwijl de cryptomunt begin dit jaar minder dan een cent waard was.

Musk ging tijdens zijn optreden bij Saturday Night Live opnieuw in op de dogecoin. Hij verklaarde dat deze cryptomunt "de wereld zal veroveren" en noemde zichzelf "Dogefather".

Tijdens de uitzending ontstonden bij beleggingsapp Robinhood, die zeer populair is onder jongere generaties beleggers in de VS, problemen met de handel in cryptomunten.

Robinhood stuurde een tweet uit tijdens het optreden van Musk: "Update: We're currently experiencing issues with crypto trading. We're working to resolve this as soon as possible."

Volgens Robinhood waren de problemen zo'n 30 minuten na de melding van de eerste problemen verholpen

Veel analisten waarschuwen beleggers dat ze heel voorzichtig moeten zijn met de dogecoin en andere alternatieve cryptomunten. Zij wijzen erop dat het gebrek aan gebruikswaarde en de grote waardeschommelingen ervoor zorgen dat die cryptomunten uiterst risicovolle investeringen zijn.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Dogecoin is 13.000% gestegen door een hype op sociale media – 5 experts geven aan waarom dat verdacht veel lijkt op de gekte rond GameStop