De Russische autoriteiten hebben een man gearresteerd die een nepgrens zou hebben gebouwd met Finland en Zuid-Aziatische migranten 10.000 euro vroeg om ze te helpen die over te steken. De migranten dachten zo in de Europese Unie te belanden.

De man wordt er van beschuldigd nepgrensposten te hebben opgezet in een bos in de West-Russische regio Vyborg en die aan te merken als officiële staatsgrens, meldt het Russische persbureau Interfax.

Het meest westerse puntje van die regio ligt zo’n 25 kilometer van de echte grens tussen Rusland en Finland.

De man zou migranten forse bedragen hebben gevraagd om ze over de nepgrens te helpen. Hij nam ze mee met de auto en lopend via de nodige binnendoorweggetjes, bericht Interfax.

Foto: Google Maps/Insider

De man werd vorige week gearresteerd samen met vier migranten en zit sindsdien vast. De rechtbank van Vyborg heeft de vier migranten Rusland uitgezet en hen een onbekende boete opgelegd.

Interfax weet niet wie de nepgrensbouwer precies is, maar hij is wel burger van de Gemeenschap van Onafhankelijke Staten bestaande uit Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne en Oezbekistan.

Finland heeft de grenscontroles met Rusland de laatste jaren flink aangescherpt en ook de regels voor Russen die een EU-visum willen zijn strenger geworden.

Lees ook op Business Insider

Lees hier meer opmerkelijke verhalen: