Van alleen maar werken raakt Kim Jong-un al snel verveeld.

Tijdens het zesdaagse bezoek van de Noord-Koreaanse leider aan Rusland werd de rode loper voor hem uitgerold en werd hij onder meer getrakteerd op een walrusshow en een balletoptreden.

Het bezoek van Kim begon op 12 september toen hij aankwam in Rusland in zijn luxe gepantserde trein. Naar verluidt heeft de Russische regering tijdens de trip aangedrongen op Noord-Koreaanse wapenleveranties voor de oorlog met Oekraïne.

Kim ontmoette de Russische president Vladimir Poetin afgelopen woensdag in het Kosmodroom Vostotsjni, een moderne ruimtevaartbasis. Volgens het Russische staatspersbureau TASS duurde hun ontmoeting meer dan vijf uur.

Hoewel Kim tijdens de zes dagen dat hij in Rusland was vooral militaire locaties heeft bezocht, was er ook genoeg tijd voor ontspanning.

Op zaterdag genoot hij van het ballet "De schone slaapster" van Pyotr Tchaikovsky.

En vervolgens was hij zondag in het Primorsky Aquarium om een optreden te zien van een walrus en andere zeezoogdieren zoals walvissen en dolfijnen.

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Kim was zichtbaar onder de indruk van de show, zo blijkt uit een foto die is verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersbureau.

Kogelvrij vest voor Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

Vlak voor zijn vertrek terugkeer naar Noord-Korea kreeg Kim nog een kogelvrij vest van de gouverneur van de ver in het oosten gelegen Russische regio Primorye. Volgens TASS is het kogelvrije vest "veel lichter dan andere vesten" met "beschermingszones voor de borst, schouders, keel en liezen.

Naast het kogelvrije vest kreeg Kim ook een set van vijf kamikaze-drones en een Geranium-25 verkenningsdrone, die veel wordt gebruikt in de oorlog met Oekraïne. Verder kreeg hij nog een speciale kledingset cadeau, waarmee je volgens de Russen onzichtbaar wordt voor warmtedetectoren.

Kim sloot zijn bezoek zondag af en vertrok toen met zijn trein terug naar Pyongyang.

Hoewel er tijdens het bezoek geen formele overeenkomsten zijn getekend, was het wel van belang om de nauwe banden tussen de twee staten te onderstrepen.

Toen Kim woensdag zijn ontmoeting had met Poetin, beloofde hij Rusland alle steun voor "het heilige gevecht" tegen het Westen.

"Rusland is bezig met het heilige gevecht om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen tegen de krachten die Rusland bedreigen", zei Kim toen hij Poetin begroette. "We zullen de beslissingen van president Poetin en het Russische leiderschap altijd steunen."

LEES OOK: De nieuwe kernonderzeeër van Noord-Korea ziet er een beetje rommelig uit, maar hij kan een serieuze dreiging vormen