Een wereldreis, dromen we daar niet allemaal van? Volgens Airbnb kan het voor slechts 3.856 pond, oftewel 4.322 euro.

Je reist door Europa, Centraal-Azië, Oost-Afrika, het Midden-Oosten, de Himalaya en Thailand, komt langs Australië en keert in Londen terug via Japan, de Amerika’s en IJsland.

Voor die prijs is het meeste inbegrepen: accommodatie, maaltijden, transport en drankjes.

“Meer dan 50 lokale gastheren en -vrouwen verwelkomen je langs de route in hun woonplaats én cultuur. Ze zullen je tips geven voor de bezienswaardigheden die je niet mag missen en meenemen buiten de gebaande paden. Het enige waarvan je meer nodig zal hebben, is tijd”, schrijft Airbnb op een promotionele pagina.

Zo kun je anno 2019 in de voetsporen treden van hoofdpersoon Phileas Fogg uit het wereldberoemde boek Een reis om de wereld in 80 dagen van de Franse schrijver Jules Verne. Fogg maakte de reis uiteraard per boot, trein en andere voertuigen zonder het aardoppervlak te verlaten.

Een ander belangrijk verschil is dat je geen weddenschap hoeft af te sluiten: boek de reis, inpakken en wegwezen.

Airbnb fungeert overigens als uithangbord voor de reis. Het geld dat reizigers voor de wereldreis neertellen, komt namelijk ten goede van de stichting van Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.

Zij werkt aan een wereld waar meisjes tot 12 jaar in veiligheid kunnen opgroeien en naar een goede school gaan. “Jouw steun zal helpen teruggeven wat oorlog, armoede en discriminatie van meisjes hebben proberen af te pakken.”

Onder de doelgroepen bevinden zich Syrische vluchtelingen, jonge bedreigde vrouwen in Afghanistan en Nigeriaanse meisjes die aan terreurgroep Boko Haram ontkomen zijn.