• Om van cryptomunt dogecoin een geschikt betaalmiddel te maken moeten de transactiekosten omlaag, zegt CEO Elon Musk van Tesla.
  • De techmiljardair stuurde daar een tweet over nadat filmmaatschappij AMC bekendmaakte mogelijk dogecoin te gaan accepteren.
  • De opmerkingen van Musk wijzen erop dat hij nog niet weet of dogecoin gebruikt kan gaan worden om een Tesla te kopen.

CEO Elon Musk van Tesla heeft woensdag gezegd dat de transactiekosten van dogecoin omlaag moeten wil de cryptomunt een geschikt betaalmiddel worden. Hij deed dat nadat de CEO van bioscoopketen AMC liet doorschemeren mogelijk dogecoin te gaan accepteren.

“Heel erg belangrijk voor dogecoin is dat de transactiekosten omlaag gaan, zodat zaken als het kopen van bioscoopkaartjes rendabel worden”, liet Musk weten in een tweet.

De techmiljardair reageerde op een tweet van dogecoin-oprichter Billy Markus, die inmiddels niet meer betrokken is bij de ontwikkeling van de digitale munt.

“Robinhood kondigt wallets aan, de CEO van AMC praat niet alleen over het accepteren van dogecoin, maar zegt ook dat hij nog nooit zoveel reacties heeft gekregen op een tweet en er is weer wat groen te zien op de cryptomarkt”, tweette Markus.

Cryptodip door dreigende vastgoedcrisis in China

Cryptomunten beleefden een zwak begin van de week. De totale waarde van de markt daalde tot beneden de 2.000 miljard dollar, als gevolg van de schuldencrisis bij het Chinese vastgoedconcern Evergrande. Daardoor kregen ook de aandelenmarkten en vrijwel alle andere assets een flinke klap. Bitcoin viel maandag met 8 procent terug tot zo'n 43.000 dollar, terwijl dogecoin met 13 procent omlaag ging tot 22 cent.

De meeste digitale munten krabbelden woensdag weer wat op nadat Robinhood aankondigde volgend jaar een cryptowallet te lanceren en CEO Adam Aron van AMC reageerde op de resultaten van een Twitter-poll die hij had uitgezet met de vraag of dogecoin zou moeten worden geaccepteerd in bioscopen.

"Het is duidelijk dat jullie vinden dat AMC dogecoin moet gaan accepteren", tweette Aron. "We moeten nu uitzoeken hoe we dat kunnen doen."

Aron leek ook vereerd te zijn dat Musk zijn poll had geliket en noemde hem "de belichaming van innovatie".

Drukte op het dogecoin-netwerk

Musk heeft zich nauwelijks nog uitgelaten over cryptomunten nadat hij aankondigde dat Tesla voorlopig geen bitcoin meer accepteert voor het aanschaffen van auto's vanwege de negatieve impact van de cryptomunt op het milieu. Hij heeft eerder laten doorschemeren in plaats daarvan mogelijk dogecoin te accepteren. Maar met zijn laatste tweet maakt hij duidelijk dat hij daar nog niet zeker van is.

De hoogte van de transactiekosten van dogecoin voor het verwerken van aan- en verkopen zijn afhankelijk van hoe druk het is op het blockchainnetwerk. De ontwikkelaars van dogecoin hebben vorige maand een update van het netwerk aangekondigd, waardoor de transactiekosten omlaag zouden kunnen. Musk reageerde daar positief op en noemde het "een goede ontwikkeling".

Dogecoin werd op donderdag verhandeld voor 22 dollarcent, ongeveer honderd keer zoveel als een jaar eerder.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: